Política

Rússia recorre de nou als presos per reprovar l’Estat

Acusa l’executiu de Sánchez de fer “propaganda” amb la qüestió catalana

La visita de Borrell encara porta cua

El govern rus ha tornat a utilitzar la situació dels presos independentistes com a munició per envestir contra l’Estat espanyol. Després que el passat dia 5 el ministre d’Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, hi va fer referència per rebatre les crítiques d’empresonaments de dissidents, com ara Aleksei Navalni, per part de l’UE, la diplomàcia russa va mofar-se ahir de l’executiu de Pedro Sánchez perquè nega l’existència de presos polítics. “Ara tinc un nou ídol democràtic. Aquest cop és una dona. La ministra d’Afers Estrangers d’Espanya, Arancha González Laya. Comentant les paraules de Serguei Lavrov sobre la situació dels separatistes catalans, va dir literalment: a Espanya no hi ha presos polítics, hi ha polítics presos. Les tecnologies avançades de la propaganda occidental són de les millors”, va ser la reflexió que va fer, en to burleta, la portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers rus, Maria Zakhàrova, a través de les xarxes socials.

A tot això, la visita que va fer al país l’alt representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, i que va ser el detonant de la polèmica, continua generant titulars. Ahir les autoritats russes no van amagar el seu estupor per la valoració posterior que ha fet Borrell de la cimera, que ha estat crítica. “Hem conegut amb sorpresa la seva avaluació de la visita, que difereix marcadament de la roda de premsa que va fer a Moscou”, va censurar l’executiu de Putin.

Brussel·les nega la comparació de l’executiu de Putin

La Comissió Europea va negar ahir que es pugui establir una comparació entre la condemna a Navalni i la dels líders independentistes catalans, tal com va fer el ministre rus Serguei Lavrov. “Evidentment aquest paral·lelisme va estar absolutament fora de lloc, però era part del repertori habitual que utilitza Rússia quan vol assenyalar la UE com algú que usa una doble vara de mesurar”, va manifestar Peter Stano, portaveu del cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell. “A la UE – hi va afegir– els seus estats membres tenen prou garanties que els drets de la població es protegeixen perquè tenim un sistema de funcionament basat en l’estat de dret i la independència judicial”, va reblar. D’altra banda, una cinquantena d’eurodiputats, la majoria ultraconservadors polonesos i populars dels països de l’est i del Bàltic, ha reclamat la dimissió de Borrell pels “greus danys a la reputació de la UE” que, segons ells, ha ocasionat la seva visita a Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ