Política

Illa veu viable crear 140.000 llocs de treball en tres anys

Promet “rescatar l’economia” dels independentistes

La ministra Calviño proposa fer el millor MWC al juny

El cap de llista socialista, Salvador Illa, va fer un altre anunci estel·lar ahir, molt relacionat amb la situació crítica de l’economia. Aprofitant un debat amb la vicepresidenta espanyola d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, Illa es va mostrar capaç de crear 140.000 llocs de treball en tres anys amb els projectes inversors dels fons europeus Next Generation, dels quals l’Estat espanyol rebrà 140.000 milions per a iniciatives d’innovació en producció sostenible i digitalització.

Illa defensa l’oportunitat que suposen els fons europeus i Calviño recorda que la condició de la Unió Europea és invertir immediatament els diners per impulsar l’economia i crear llocs de treball. “S’ha de fer un pla creïble, amb projectes ben documentats i executats amb rapidesa”, explicava la vicepresidenta econòmica, que advertia que aquests han de ser “tractors sobre tota l’economia espanyola”, més enllà del seu impacte local o autonòmic.

Calviño diu que els ajuntaments podrien participar en inversions sostenibles en mobilitat o rehabilitació urbana; les comunitats autònomes, en projectes educatius i sanitaris, i l’Estat, liderar els dels àmbits que li corresponen.

Ambdós van insistir en l’objectiu de la transformació digital per mitjà dels fons europeus, “un dels grans canvis transformadors d’aquesta època”, en paraules de la ministra, que assenyalava part de la ciutadania, les petites i mitjanes empreses i l’administració pública com els sectors amb més dèficit en aquesta tecnologia.

Calviño va assenyalar el repte que “al juny tinguem el millor congrés de la història” del Mobile World Congress (MWC), mentre que Illa va reiterar la previsió que a l’estiu la vacunació permeti el punt d’inflexió per recuperar l’economia.

LA FRASE

Cal rescatar l’economia catalana dels independentistes
Salvador Illa
candidat del psc a la presidència de la generalitat

Nova crida als decebuts amb Cs

En segon lloc, Illa va prometre un rescat ciutadà com el que, segons ell, ha fet el govern espanyol destinant 40.000 euros en ERTOi prestacions als autònoms o per incapacitat laboral –Illa ho va voler comparar amb els 40.000 euros que va destinar Rajoy a “rescatar la banca”–. “Cal rescatar l’economia catalana dels independentistes”, sentenciava el candidat socialista en una crida directa a la gent que “demanava el canvi el 2017”, en relació amb els votants de Cs, als quals promet que no defraudaran. La referència explícita al votant decebut de Cs en l’acte econòmic d’ahir evidencia que el PSC ha decidit en aquesta recta final de campanya dirigir-se a aquest electorat que havia perdut insistint que Illa és “l’únic” vot útil per a un canvi de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona