Política

Illa promet un govern paritari en un acte de dones de nou amb Sánchez

Granados demana el vot massiu femení per donar “l’última empenta” al PSC

Sánchez respon a ERC que no volen “oblidar aquesta dècada estèril”

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, es va comprometre a formar un govern paritari com l’espanyol de PSOE i En Comú Podem, “el primer govern d’esquerres paritari” a Catalunya, tal com el va qualificar en un acte ahir amb dones en què va tornar a estar present el president espanyol, Pedro Sánchez.

Illa va fer una crida a la mobilització de les dones per votar en un acte que el PSC no va anunciar fins diumenge i que respon, en part, al fet que el partit disposaria del major gruix de dones entre els seus simpatitzants en comparació amb la resta de formacions, segons l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat. “El canvi a Catalunya serà feminista o no serà”, va afirmar el candidat en el moment d’anunciar que, en un hipotètic govern presidit per ell, hi haurà tantes dones com homes al capdavant de les conselleries –Illa ja va avançar a l’inici de la campanya que tindria de consellera de Salut la gerent de l’hospital del Mar, Olga Pané.

La número dos de la candidatura, Eva Granados, va prometre posar al centre de l’acció d’un futur govern l’agenda feminista i va demanar el vot massiu de les dones per aconseguir una “última empenta” al PSC. Illa va repetir la crida a fer possible ara el canvi dirigida als votants decebuts amb Cs en les eleccions del 2017. En l’acte d’ahir hi van intervenir també la mare de l’exministra Carme Chacón, una de les filles de l’exministre Lluch, així com l’exalcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i exvicepresidenta del PSC, Manuela de Madre.

En el sisè acte de campanya en què participava el president espanyol, Pedro Sánchez va negar l’acusació del candidat d’ERC, Pere Aragonès, segons la qual els socialistes volen imposar “l’amnèsia” sobre l’1-O i la repressió policial i judicial: “No volem amnèsia, al contrari, mai hem d’oblidar aquesta dècada estèril i dolorosa per a la societat catalana i el conjunt de la societat espanyola.”

En una entrevista matinal a la SER, Illa havia defensat que Espanya és una “democràcia plena” segons la defineix l’índex que elabora The Economist tot i reconèixer que hi ha “recorregut de millora” perquè “la perfecció no l’ha aconseguida ningú”, segons va concloure el candidat.

Criticat per haver rebutjat el test a TV3

El candidat socialista va rebre ahir les crítiques de la resta de candidats per haver rebutjat fer-se el test d’antígens que li van proposar a TV3 abans del debat de candidats de dimarts a la nit –Illa va ser l’únic dels nou candidats que va rebutjar fer-se la prova–. D’“irresponsable” el van qualificaven per exemple Junts, el PP, Cs i la CUP, mentre que el PDeCAT l’acusava d’“electoralisme”. A ningú li va resultar agradable, criticava Alejandro Fernández, perquè sortir positiu volia dir fer quarantena i alterar la campanya. El PSC responia que Illa només es fa el test “quan ho indiquen els protocols sanitaris”, és a dir, quan es tenen símptomes o si s’és contacte estret d’un positiu, i acusava la resta de saltar-se el protocol de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries