Política

Asens s’irrita amb Campo per l’indult i el Codi Penal

El líder de Podem al Congrés diu que “l’exaspera” la lentitud del ministre de Justícia

“Té la proposta de Podem des de fa un any i no en sé res ni em diu res”

Aprofitant la interlocució que manté amb els presos polítics i amb els exiliats, el líder del grup d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, es va comprometre a ser un actiu de la solució i fins i tot va gosar fixar terminis als objectius: en les pàgines d’aquest diari, el 14 de novembre donava tres mesos per reformar la sedició al Codi Penal (que vencen ara) i donava sis mesos per resoldre la tramitació dels indults (que vencen el 14 de maig). La pressa d’Asens, però, és directament proporcional a la calma que té el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que posa en qüestió l’influx de Podem per dictar l’agenda de la desjudicialització. “M’agradaria que el ministre de Justícia em fes cas. No hi ha res més semblant a la injustícia que la justícia que arriba tard. El ministre es va comprometre públicament al desembre a portar una reforma de la sedició al Codi Penal i som al febrer i no tenim notícies d’aquesta reforma. Hem posat sobre la taula una proposta des de fa un any i jo des de fa un any no en sé res, el ministre no em diu res. És una falta de respecte”, esclatava Asens ahir tot admetent que està “exasperat” amb Campo.

Asens veu en el Suprem una “sospitosa” demora en els informes i recorda a Pedro Sánchez que el 14-F ha passat i ja no cal buscar el vot de Cs. “Si fóssim el soci majoritari, els presos estarien en llibertat”, va dir

El referèndum obté 38 sís i 276 nos

L’independentisme sovint és desafiat a Madrid a perseguir els seus objectius polítics pel camí constitucional d’arribar al Congrés amb un projecte que serà derrotat, i això és el que va succeir ahir amb la moció d’ERC per demanar un referèndum acordat. El fet de no disposar ni tan sols del vot a favor de Podem, que es va abstenir tot i que la consulta pactada forma part del seu programa fundacional, reflectia un marcador rotund: 38 vots a favor (ERC, JxCat, PDeCAT, CUP, PNB, EH Bildu i BNG, Més País i Compromís) contra 276 nos (PSOE, PP, Vox) i 36 abstencions (les d’Unides Podem, inclosos els comuns). La moció defensada per Gabriel Rufián dimecres i que va ser votada ahir instava a “negociar un referèndum d’autodeterminació amb el govern de la Generalitat com a solució pactada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona