Política

Silla comença a perfilar candidats per a les eleccions de l'any vinent

Malgrat l'ambient de festa i xafogor, tots els partits polítics han començat a moure's per confeccionar les llistes.

Malgrat l'ambient de festa, i la insuportable calor que fa, els partits ja s'estan organitzant per a les properes eleccions i tot fa pensar que hi hauran sorpreses, al respecte.

Començant pel PSOE, hi ha un enfrontament i quasi un duel entre l'actual alcalde i l'executiva local, que no volen que Baixauli repetisca cartell, ja que les enquestes li són molt negatives. El partit està, doncs, enfrontat a l'alcalde i és probable que, a principis de setembre, l'assemblea que ha de designar candidat opte per una llista nova i renovadora, amb el secretari local al cap, Vicente Zaragozà, i que Baixauli s'opose, com ja ha fet altres vegades i maniobre per a evitar-ho.

De moment Baixauli compta amb el seu equip de govern i alguns militants addictes, encara que la regidora Lara Zaragozà ha deixat d'estar alliberada i s'ha posat a treballar a València, sense donar els motius que li han fet prendre aquesta decisió.

El PP també sembla que tenen un problema intern, que de moment s'ha traduït amb la substitució del president, José Maria Primo, pel clàssic candidat a l'alcaldia i actual diputat provincial i mà dreta de Rus, Isidro Prieto.

En cercles polítics locals es comenta que aquest ja no pot repetir, en haver fracassat dues vegades en l'intent i que, a hores d'ara, encara no tenen un candidat decidit, malgrat que tot fa pensar que estan pressionant perquè accepte Natxo Ventura, actual Director General de Pressupostos de la Generalitat.

Per la seua banda, el Bloc és el partit que ho té més clar que ningú i ja des d'abril han fet públic que el seu candidat a l'alcaldia és l'actual regidor Josep Lluís Melero, que també és Secretari d'Organització del partit, a nivell del País.

Els Verds continuen la seua activitat en defensa del medi ambient i d'una gestió més democràtica de l'actual consistori. Cal recordar que el regidor Antonio Navarro formà part del govern municipal, durant els primers mesos de la legislatura, quan s'aprovaren els sous milionaris de l'alcalde i regidors. De moment acaben de publicar un nou quadern oficial, encara que no avancen res sobre el candidat a l'alcaldia.

Finalment, EU ja ha fet saber que tornaran a presentar-se, encara que no se sap si amb el darrer cap de llista, Valentín Mateo, o si amb l'ex-alcaldessa, Teresa Badenes. De moment s'han dedicat a impulsar una Plataforma per Silla, tractant d'aprofitar el descontent popular em coses tan importants com en el frau de la piscina municipal, tancada per l'Ajuntament sense donar explicacions.

Espanya 2000 encara no ha dit res, però és probable que torne a presentar una llista. UV, un clàssic en les eleccions a Silla, tampoc no ha informat del que tenen decidit, si és que ja tenen res decidit. I hi ha la possibilitat que, si recullen les signatures necessàries, el regidor trànsfuga del PP, Alfonso Machancoses, presente una llista independent; maniobra darrere de la qual sembla que hi ha el mateix Francesc Baixauli.

Festes fofes

A.S.S.

A Silla, les festes del Santíssim Crist d'enguany són més austeres que mai i així ho han hagut de reconèixer l'alcalde, Francesc Baixauli, i el regidor de la matèria, Herminio Vedreño. Al llibre que edita l'ajuntament, curiosament a León, malgrat que a Silla hi ha impremtes que tradicionalment han editat aquests llibrets, així ho manifesten: «el govern local ha abaixat la partida per destinar-la a projectes socials», diu l'alcalde. Ara, segons els edils, tot és qüestió que isquen bé els actes programats i especialment els dies de bous, que ni se qüestionen perquè el regidor «no entendria les festes del poble sense bous».

La veritat és que les festes del poble, mai no les hem acabat d'entendre, ni amb bous, ni sense bous. Es tracten d'unes celebracions que no han sabut saltar cap a la concepció cívica de la festa i que han mantés el centre d'atenció en qüestions de caràcter religiós i d'una única religió; la imposada ara fa més de seixanta anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia