Política

L'oposició de Silla denuncia la distribució partidària de les beques de la Diputació

Les beques de la Diputació per a joves estudiants han estat assignades a Silla de manera sectària, segons denuncia la banca de l'oposició al govern que presideix Francesc Baixauli. Els joves graduats i llicenciats han estat exclosos. Las indignació entre la joventut va en augment, al conèixer casos de favoritisme.

Anunciar a la joventut de Silla que hi havia unes beques de la Diputació per a estudiants no era tan important, com comunicar per carta a tots els joves que Melendi inauguraria la «Nau Jove». La raó que adduïa, per a justificar-se, el regidor de cultura, Antonio Benaches, era d'índole econòmica: «no hi ha diners per a anunciar totes les activitats que fa l'ajuntament en matèria de política jove» i així, pefrerí anunciar l'actuació de Melendi. Cal dir que la situació d'atur juvenil a Silla és del 40%.

La Nau Jove són unes antigues instal·lacions d'una empresa de lloguer de vehicles i grues industrials, precàriament condicionades com a local d'actes musicals, fallers i socials, en substitució del local multifuncional, que s'havia d'haver inaugurat fa anys, les obres del qual estan paralitzades per decisió de l'alcalde.

Respecte de les beques de la Diputació, la selecció dels aspirants s'ha fet amb uns terminis taxatius i unes condicions semisecretes, infringint fins i tot les seues bases, cosa que la regidora de personal, Roser Saborit, diu desconéixer; al contrari, Saborit responsabilitza directament la cap de personal, Amparo Cuñat, del que haja pogut passar i anuncia un informe jurídic sobre tota l'actuació.

A hores d'ara, no es coneixen les baremacions dels aspirants en cadascun dels apartats, sinó solament la puntuació final, impossibilitant que es puguen fer cap comparació ni comprovació. A més, com la llista d'exclosos i d'admesos es féu pública pràcticament amb la llista dels resultats finals, no deixava temps per a fer ninguna reclamació. Tampoc es coneix l'informe jurídic encarregat per la regidora, que s'ha mostrat sorpresa «perquè havia donat l'ordre que es fera i s'entregara».

Els estudiants exclosos són els de diplomatures i de llicenciatures, que ni han estat avaluats, quan les bases de la convocatòria diuen de manera clara i expressa que tots els concursants han de ser baremats. Pel que s'ha vist, doncs, les beques s'han atorgat tendenciosament i solament a joves de Formació Professional.

Aquest tema ha estat present en totes les comissions i al plenari del mes de juny i de juliol, sense que els grups de l'oposició obtingueren cap explicació. Per la seua banda el regidor del Bloc, Josep Lluís Melero, que no sols ha formulat diverses interpel·lacions en comissions i en plenaris, sinó que presentà un escrit en el mateix sentit, tampoc no ha obtingut cap resposta. De moment sols ha rebut un informe signat per una lacònica «la tècnica», sense més explicació. Melero està estudiant presentar una denúncia d'aquests fets al president de la Diputació.

La indignació entre la joventut és manifesta, i a través del facebook i de diversos fòrums cibernètics de Silla, es va formant la idea que no ha hagut transparència en el procés, sinó favoritisme. Els joves afectats posen com a exemple que han estat seleccionats fills de regidores socialistes i altres joves de famílies de l'esfera d'influència de l'alcalde Francesc Baixauli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

ERC sotmetrà a les bases un preacord amb el PSC per entrar al govern de Barcelona

Barcelona

L’entrada en vigor de l’amnistia desferma les hostilitats judicials i Vox ataca Felip VI

madrid

Tot canviarà al Regne Unit

Londres
Lluís Guinó
Alcalde de Besalú (Junts)

“Amb l’amnistia, podré fer política sense desavantatge”

Besalú
POLÍTICA

Sílvia Paneque: “Em vaig sentir honorada i no sento frustració”

GIRONA
guerra a gaza

Resposta positiva de Hamàs i la Gihad Islàmica a la proposta per a l’alto el foc

barcelona
judicial

Nova topada en perspectiva entre fiscals per l’amnistia

barcelona
Guerra a Gaza

Israel conclou les operacions al centre de la Franja

Barcelona
estats units

El fill de Biden és declarat culpable dels càrrecs per possessió d’armes

barcelona