Política

Ponsatí es desvincula del govern del Consell per la República

L’eurodiputada de JxCat anuncia que des de finals de desembre ja no participa en cap de les deliberacions, decisions ni tasques de l’organisme

Lamenta que un instrument que podria ser “útil” en la “via cap a la independència” hagi quedat “supeditat” a la “política i govern autonòmics”

La consellera d’Ensenyament destituïda pel 155 el 2017 i eurodiputada de Junts per Catalunya (JxCat) Clara Ponsatí ha anunciat aquest dilluns la seva decisió de desvincular-se del govern del Consell per la República (CxRep).

En un comunicat difós a les xarxes socials coincidint amb l’inici del curs polític, Ponsatí ha fet públic que des del 23 de desembre de 2020 ja no participa a les deliberacions del Consell ni està “implicada en cap de les decisions i tasques del seu govern”.

Ponsatí justifica que ha renunciat a “participar activament” en la direcció de l’organisme en constatar que la seva implicació “no contribuïa a deslligar-lo de les lògiques electorals ni, mes endavant, de les discussions sobre la formació i la coalició de govern de la Generalitat”.

En aquest sentit, l’eurodiputada critica que un instrument que “podria ser útil per reprendre la via cap a la independència i fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre” hagi quedat “supeditat a les dinàmiques de la política i el govern autonòmics”.

L’exconsellera ha endarrerit l’anunci públic de la seva decisió per esperar que  el CxRep  entrés en una nova etapa després de les eleccions a l’Assemblea de Representats. Però després dels “reiterats retards en aquesta convocatòria”, que ara s’ha ajornat a finals d’octubre, Ponsatí considera que té “el deure d’informar sobre aquesta situació als membres del Consell i a altres persones interessades”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona