Política

Presidència

800.000 euros a la consulta dels Jocs Olímpics

Mitjans de comunicació, governs locals, prova pilot de la renda bàsica universal, consulta sobre els Jocs Olímpics d’hivern 2030, pla de salut mental i el primer Congrés sobre Dona i Esport. Aquests són alguns dels principals reptes que afronta la conselleria de Presidència aquesta legislatura. El pressupost per a aquest any és de 701 milions i la major part, 269,6, s’ho emporten els mitjans de comunicació, els òrgans de govern i assessorament dels quals resten pendents de renovació com ahir va recordar la consellera Laura Vilagrà als grups parlamentaris, sobretot a ERC, Junts i el PSC, que disposen dels 90 vots necessaris. La consellera també va enviar un missatge a la CUP, soci del govern per poder tirar endavant el pressupost. “Necessitem el pressupost per executar l’acord de governabilitat, si no no podrem executar la meitat d’allò a què ens vam comprometre”, va explicar Vilagrà a la diputada de la CUP Dolors Sabater. Abans Vilagrà havia detallat el grau de compliment de l’acord d’investidura amb la CUP: “Un 45% està en execució, un 31% està planificat i un 14% no ho està però hi ha la intenció de fer-se, només una petita part, un 10%, no està encara a l’agenda.”

D’altra banda, la conselleria destinarà 800.000 euros al procés participatiu sobre la candidatura Pirineus als Jocs Olímpics del 2030. Segons Vilagrà, la consulta es farà en breu i si finalment el territori aposta pel projecte serà “un procés de decisió de baix a dalt”. La consellera, a més, té previst explicar el plantejament de Jocs que proposa el comitè internacional i garanteix la implicació del territori i la sostenibilitat del projecte. Amb l’oficina ja en marxa, el pla pilot de la renda bàsica universal s’engegarà abans de l’1 de desembre del 2022 i disposa d’una partida de 4 milions d’euros. Governs Locals té la segona partida més gran, 227 milions, i Esports, 70,7 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona