Política

L’Ajuntament de Barcelona suspèn la festa de Cap d’Any a l’avinguda Maria Cristina

De moment es manté la cavalcada de Reis a l’espera de les indicacions que doni la Generalitat

Colau critica la “manca de previsió” del govern i expressa el seu suport als sectors afectats, com la restauració i l’oci nocturn

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dimarts la suspensió de l’espectacle de la nit de Cap d’Any que s’havia de celebrar a l’avinguda Maria Cristina per les noves restriccions decretades pel govern per frenar l’expansió de la sisena onada de la Covid-19.

En una roda de premsa aquesta tarda, Colau ha explicat que “a primera hora” de dimecres hi ha convocada al consistori una reunió per “revisar” com es poden adaptar totes les activitats previstes a la ciutat a les restriccions dictades per la Generalitat, com el toc de queda entre la una i les sis de la matinada que el govern vol aplicar si rep l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

“El que sí que puc avançar és una cosa de sentit comú. La festa de Cap d’Any no es podrà celebrar com estava prevista. És impossible que es pugui fer l’espectacle de Cap d’Any tenint en compte la restricció horària nocturna i la necessitat d’evitar aglomeracions”, ha constatat.

“Ho lamentem moltíssim perquè estava tot a punt”, ha assegurat l’alcaldessa.

Sobre la cavalcada de Reis, que ahir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir que es podria celebrar, Colau ha desitjat el mateix, tot i que ha mantingut la cautela. “Haurem d’esperar, hem escoltat missatges diferents. El conseller ha dit que sí, tant de bo sigui així. Ho tenim tot a punt, però si per motius sanitaris fes falta adaptar-se d’alguna forma també estaríem preparats. Estarem atents a les indicacions que ens doni la Generalitat”, ha indicat.

Colau ha criticat aquest dimarts la “manca de previsió” de la Generalitat en l’anunci de les restriccions per contenir els contagis de la Covid. “A tots ens ha sorprès la manera precipitada i la manca de previsió”, ha dit. L’alcaldessa ha recordat que “ja fa dies” que els contagis de Covid creixen i ha admès la seva sorpresa per l’anunci d’unes “mesures tan restrictives sense fases intermèdies” i dos dies abans de Nadal, “quan tothom ja té planificades les seves festes”.

En aquest context, ha traslladat el suport als sectors més afectats directa i indirectament per les restriccions, com la restauració i l’oci nocturn, i ha assegurat que se suma a les “seves reclamacions perquè la Generalitat acordi els ajuts necessaris” i sigui “molt més àgil i ràpida” en la seva tramitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana