Política

Pueyo perd la moció de confiança i Lleida podria haver de triar nou paer

L’oposició té ara un mes de termini per proposar un nou alcalde i, si no se’n surten, els pressupostos municipals quedaran aprovats automàticament

El cap d’ERC, disposat a negociar amb els veïns un pla d’usos sobre el futur alberg per a temporers

Com ja va passar en el ple extraordinari del 10 de desembre, l’oposició va tornar ahir a fer pinya contra l’alcalde de Lleida, el republicà Miquel Pueyo. Ara fa tres setmanes, el govern en minoria va perdre la votació dels pressupostos i, arran d’això, el paer en cap va anunciar que se sotmetria a una moció de confiança del ple, que es va celebrar ahir. Els únics vots favorables de l’equip de govern –d’ERC i Junts després de la marxa dels regidors del Comú– no van ser suficients perquè Pueyo la superés. Així, la moció de confiança va ser rebutjada amb els 13 vots dels regidors del PSC, el PP i no adscrits, i l’abstenció dels dos regidors del Comú de Lleida. En vista d’aquest desenllaç, ara s’obre un termini d’un mes per tal que els grups a l’oposició trobin un candidat alternatiu per substituir-lo a la Paeria. És a dir, que l’oposició té ara l’oportunitat de negociar un nou alcalde. Si això no passa i no s’arriba a aquest consens, els pressupostos s’aprovaran automàticament.

En el seu discurs, Pueyo va insistir a presentar els comptes municipals per a l’any vinent com l’oportunitat de tirar endavant la ciutat en el moment “més difícil” des de la Guerra Civil. Aquesta situació complicada és el que motiva, segons creu, que la proposta del govern pugi fins als 196,1 milions, aproximadament 29 més que els d’aquest any. Al seu parer, si no es tiren endavant es perdran els fons Next Generation i va alertar que el bloqueig és una “autèntica temeritat” i un “impacte” per a l’economia. Pueyo va basar el seu discurs en l’equipament per a múltiples usos que s’ha de construir a Pardinyes per, entre altres coses, acollir temporers sense sostre durant la campanya de la fruita. Va assegurar que està disposat a negociar amb els veïns un pla d’usos d’aquest alberg.

Els seus arguments, però, no van convèncer els altres grups i no va superar la moció de confiança. Per exemple, el cap de l’oposició i portaveu del PSC, Fèlix Larrosa, va lamentar que la proposta de pressupostos alternatius fos rebutjada i va assegurar que la tensió que es viu a Lleida es deu al futur alberg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona