Política

Feijóo, ratificat com a únic candidat a la presidència del Partit Popular

El president de la Xunta de Galícia va presentar ahir els 55.000 avals que ha aconseguit reunir

El president del Comitè Organitzador del XX Congrés Extraordinari Nacional del PP, Esteban González Pons, ha proclamat aquest dijous Alberto Núñez Feijóo com a candidat únic a la presidència del partit.

En declaracions als periodistes després de visitar, al costat de la coordinadora general, Cuca Gamarra, i la resta dels membres del Comitè Organitzador les instal·lacions en les quals se celebrarà el conclave extraordinari popular, González Pons ha dit que “no consta” que hi hagi una altra candidatura.

No obstant això, ha precisat que ho podria “confirmar” aquesta nit, un cop es reunís el comitè organitzador per a examinar i proclamar als candidats que reuneixin els requisits, i que ara com ara se circumscriu a Núñez-Feijóo, que va lliurar ahir 55.000 avals.

Finalment, Alberto Núñez Feijóo no s’haurà de sotmetre a primàries en la cursa per arribar a ser el nou president del PP. Un cop el comitè organitzador del congrés ha analitzat els avals presentats, Estéban González Pons ha pogut anunciar aquesta nit que només el president de la Xunta de Galícia “compleix els requisits exigits” pel reglament de la formació.

En una demostració de força, Feijóo presentava ahir 55.580 avals a la candidatura, 10 vegades més que els que va aportar Pablo Casado el 2018. No obstant això, hi ha hagut una altra candidatura, encapçalada per la valenciana Alèxia Herranz, que, segons González Pons, ha presentat 41 avals, només 39 dels quals d’afiliats, i només 17 dels quals al corrent del pagament de les quotes. Per aquest motiu la candidatura ha quedat anul·lada.

Respecte del congrés del partit, González Pons ha destacat la “importància” que té el lloc on se celebrarà –el Palau d’Exposicions i Congressos de Sevilla–, com la data –l’1 i 2 d’abril–, dades que coincideixen en el temps amb les que l’any 1990 va suposar la refundació del PP per part de José María Aznar.

“No és casualitat que siguem aquí i que vagi a ser l’1 d’abril quan es reiniciï el partit perquè va ser en aquest recinte, en aquesta ciutat i en aquesta data quan el PP en 1990 es va refundar”, ha recalcat el dirigent popular, per a qui aquest pròxim conclave “té una mica de refundació del PP a la qual anomenem reinici”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador