Política

Arrenca el grup promotor per a l’Acord d’Amnistia i Autodeterminació

Es presentarà aquest divendres i està liderat per ’exdiputat de la CUP David Fernàndez, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els exconsellers Joaquim Forn i Marina Geli

Complint amb el que marca el pla de legislatura del govern de la Generalitat, el grup promotor per a l’Acord Social per a l’Amnistia i l’Autodeterminació s’ha constituït avui, a l’espera de ser presentat públicament aquest divendres. Està liderat entre d’altres per l’exdiputat de la CUP David Fernàndez, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els exconsellers Joaquim Forn i Marina Geli.

Segons explicaven en un comunicat el grup de treball té com a objectiu impulsar en els propers mesos un acord “social, civil i unitari” sobre l’amnistia i l’autodeterminació. Els primers passos d’aquest grup van començar el novembre passat, amb diverses reunions i una ronda de contactes “plural i diversa” en les quals s’ha consensuat una primera proposta de treball, que serà presentada en el Col·legi de Periodistes de Catalunya aquest divendres 1 d’abril.

En aquesta presentació, a més, s’informarà sobre la convocatòria d’una “Trobada de País”a finals del més que ve, on seran “convocats i convidats els principals agents socials, econòmics, culturals, civils i polítics” de Catalunya.

En les últimes setmanes, segons el comunicat, s’ha ultimat la composició del grup, que estarà integrat per una trentena de persones, que treballaran a títol individual i representaran “diverses sensibilitats”, i s’ha debatut el pla de treball, el calendari, la dinàmica i la metodologia a seguir.

L’objectiu és “és sumar el màxim nombre de suports socials a la doble demanda d’amnistia i autodeterminació, enteses com el final de la repressió i com un marc de resolució democràtica, justa i duradora del conflicte”. Afegeixen que aquesta doble demanda “està sustentada sobre una clara majoria social que l’ha reclamat, de forma sòlida i ininterrompuda, la reclama encara i la reclamarà mentre pervisqui la persistència continuada de les dinàmiques repressives”.

La previsió del grup és que els seus treballs concloguin a finals de setembre, amb motiu del cinquè aniversari del referèndum independentista de l’1 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

S’obre el ball de cadires a la UE

barcelona
guerra a europa

La cimera sobre la pau a Ucraïna acaba sense unanimitat

barcelona
estat espanyol

Marxa contra la corona a Madrid al crit de “Felip VI, amb deu anys n’hi ha prou”

barcelona
amnistia

La cúpula fiscal es reuneix dimarts per decidir sobre l’amnistia

barcelona
Política

Sánchez vol un nou finançament autonòmic amb un model “singular” per a Catalunya

barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià anuncia “pauses humanitàries” al sud de la Franja i Netanyahu ho desautoritza

barcelona
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona