Política

Israel, en alerta màxima després de tres atacs mortals en només una setmana

Feia més d’una dècada que no es registraven tantes morts en tan poc temps, producte d’atacs a Israel

Tres atacs en una sola setmana que es van saldar amb onze morts tensen l’actualitat a Israel, on les forces de seguretat estan en alerta màxima i temen un repunt de violència encara major pocs dies abans de l’inici del mes sagrat musulmà de Ramadà.

Feia més d’una dècada que no es registraven tantes morts en tan poc temps, producte d’atacs a Israel, on avui es respira un clima d’absoluta tensió, amb menys gent als carrers i mirades carregades de temor i desconfiança.

L’atac d’anit a la ciutat ultraortodoxa de Bnei Brak, que va causar la mort de cinc persones, va acabar per confirmar la tendència: el país enfronta una de les ones d’atacs més greus des de la Segona Intifada.

L’incident d’ahir va seguir a un atac amb armes de foc a la ciutat d’Hadera el diumenge, en el qual van morir dos policies israelians, i a un altre amb ganivet el dimarts de la setmana passada en Beersheva, en el qual van morir quatre civils.

“Una ona de terrorisme àrab assassí”, va denunciar ahir el primer ministre, Naftali Benet, sobre els esdeveniments de l’última setmana, que arriben a dies del començament aquest dissabte del mes de Ramadà, un període que se sol caracteritzar per un augment de la tensió en la zona amb pics de violència com el que va desencadenar l’escalada bèl·lica amb les milícies de Gaza al maig de l’any passat.

Aquest dimecres està prevista una reunió del Gabinet de Seguretat, en la qual s’espera que es prenguin mesures per a detenir aquesta sèrie d’atacs, després de fortes crítiques contra les forces de seguretat tant des de l’oposició com per part de la població per no haver aconseguit evitar els episodis de l’última setmana.

Avui dimecres, el ministre de Defensa, Beny Gantz, ha ordenat el desplegament de 1.000 efectius addicionals de l’Exèrcit en diferents punts del país i a Cisjordània ocupada i, segons alguns mitjans, la Policia ha demanat al Govern que autoritzi un pressupost per a reclutar a 4.000 nous oficials.

El més destacat d’aquests incidents, no obstant això, va ser la seva reivindicació per part del grup Estat Islàmic. Aquest és un aspecte sense precedents al país i que ha desencadenat una sèrie de batudes en ciutats àrabs i la detenció de 12 persones per presumptes llaços amb el grup terrorista.

El primer ministre israelià insta la població israeliana a portar armes

El primer ministre israelià, Naftali Benet, ha instat aquells civils amb llicència per a portar armes al fet que les portin amb si, després d’una setmana en la qual tres atacs diferents van causar la mort d’11 persones.

La instrucció del mandatari arriba en un context d’alerta màxima a Israel, que va viure aquesta setmana una de les ones d’atacs més greus des de la Segona Intifada.

“Ciutadans d’Israel, aquesta no és nostra primera ni la nostra segona ona de terrorisme”, va assenyalar Benet durant un discurs des de la seva residència, on es troba aïllat després de ser trobat positiu de Covid-19.

L’anunci del primer ministre arriba poc després que el ministre de Defensa, Beny Gantz, assenyalés que empraran “tots els mitjans necessaris” per a detenir aquesta sèrie d’atacs i informés que estan “preparats per a reclutar immediatament a milers de reservistes que inundaran els carrers” d’Israel.

Aquestes declaracions es produeixen menys de 24 hores després de l’últim atac, que va tenir lloc ahir a la ciutat de Bnei Brak, al nord de Tel-Aviv, i en el qual van morir cinc persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries