Política

Feijóo tria la mà dreta de Moreno com a número 3 del PP

Elías Bendodo és el conseller de la Presidència i portaveu de la Junta d’Andalusia

Alberto Núñez Feijóo va revelant a poc a poc els noms del seu equip al capdavant del PP. Si dijous vam saber que Cuca Gammarra serà la nova secretària general, avui s’ha anunciat que el coordinador general del PP serà Elías Bendodo, home fort del president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, a proposta del polític gallec. L’equip de Feijóo ha informat sobre l’elecció de Bendodo, en un missatge en què assenyala que aquest comptabilitzarà la seva nova feina en la direcció estatal del partit amb la qual exerceix en el govern andalús, on és la mà dreta de Moreno, com a conseller de la Presidència i portaveu de l’executiu de coalició amb Cs.

El nom de Bendodo, que al contrari del de Gamarra ha estat en totes les travesses des del principi, confirma el pes que es pressuposava a Andalusia en la nova direcció, per la importància del territori, pel paper clau jugat per Moreno en el procés per rellevar Pablo Casado i com correcció de les passades tensions de la cúpula amb els territoris.

La creació d’una coordinació general encaixa a més amb les especulacions que en les últimes hores feien en el partit sobre una figura que vingués a complementar la feina de Cuca Gamarra, que com secretària general podria passar a ocupar també el primer escó en el Congrés que deixa lliure el comiat de Casado com a líder.

Bendodo, persona de total confiança de Moreno, és el càrrec amb més pes en el govern andalús, la veu més dura de l’executiu, que contrasta amb el perfil més moderat que ven el president andalús.

El futur coordinador general dels populars manté una gran relació amb el soci de govern del PP a Andalús, el vicepresident, Juan Marín, de Ciudadanos, i també va participar en les negociacions amb Vox per a l’acord d’investidura a Andalusia.

Ayuso rebuda entre aplaudiments

El congrés extraordinari del PP a Sevilla s’ha aturat momentàniament per rebre la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. La cap de l’executiu madrileny ha arribat aquest divendres a la tarda envoltada d’una gran expectació. A l’auditori on tenen lloc els parlaments, el discurs que estava en marxa ha quedat en suspens fins que Ayuso s’ha assegut al seient que tenia assignat perquè el públic s’ha posat dret a aplaudir-la. Fins aleshores, només Feijóo havia estat rebut d’aquesta manera. Just després d’Ayuso ha entrat el president andalús, Juanma Moreno, que també ha estat rebut entre aplaudiments.

Ayuso ha arribat a l’auditori entre empentes dels mitjans gràfics i constantment aturada per militants del PP que li demanaven fotografies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona