Política

El PSC i els comuns eviten castigar Cambray en el ple

S’abstenen a l’hora de reprovar-lo i demanar-ne la destitució

El Parlament diu no a la sentència del castellà

La retirada, de sorpresa i a última hora, d’una esmena del PSC a un punt de la moció de la CUP en què es reprovava el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va evitar que el responsable d’Educació sortís mal parat del Parlament després de setmanes de mobilitzacions de la comunitat educativa. No es va estalviar les crítiques per la falta de respostes, diàleg i consens amb el sector educatiu, però no hi va haver castig.

La diputada dels socialistes Esther Niubó va justificar aquest canvi assegurant des del faristol que la comunitat educativa ja havia reprovat Gonzàlez-Cambray “de manera unànime” durant les protestes al carrer. En la votació, el PSC s’abstenia en aquest punt quan tot semblava que tiraria endavant, i la diputada de la CUP Nogaye Ndiaye, que havia defensat la moció dels anticapitalistes, retreia a la diputada socialista el seu canvi de vot. “L’he sentit a la cambra demanant la seva dimissió”, li va etzibar. El resultat de la votació, que allunya encara més la CUP de l’acord d’investidura i de la majoria independentista del 52% que no arriba a fer-se visible, acusava ERC, Junts i el PSC de ser “un tripartit encobert”. D’altra banda, la diputada d’ERC Mònica Palacín expressava el seu malestar amb la CUP per la seva política “de desgast” a costa de la immersió lingüística, amb la qual pretenia obtenir el vot del PSC a favor de la reprovació del conseller. El PSC també s’ha abstingut en el punt que pretenia que el Parlament instés el govern a destituir el conseller. A més a més de la reprovació, la moció de la CUP també proposava que el govern destituís el conseller, un punt que tampoc va tirar endavant gràcies a l’abstenció del PSC.

Sí que va tirar endavant el punt de la moció que demana al govern que incomplís la sentència del TSJC d’aplicar un 25% del castellà a les escoles. ERC, Junts, la CUP i els comuns hi van votar a favor mentre continuen acordant la modificació de la llei de política lingüística per regular el castellà a les escoles, que s’ha de portar a aprovació en el pròxim ple.

D’altra banda, ERC, Junts i el PSC també van tirar endavant l’elecció d’Enoch Albertí, Mercè Barceló, Laura Díez, Francesc Esteve, Eduard Roig i Montserrat Rosell com a nous membres del Consell de Garanties Estatutàries (CGE).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Netanyahu assegura que entrarà a Rafah amb o sense acord

barcelona
RIPOLL

Eloi Badia: “L’extrema dreta no té cabuda a Catalunya, ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires