Política

opinió

“Em trec el barret”

S i la temperatura de l’aigua de les fonts termals de Caldes de Malavella hagués tingut ahir correspondència amb l’ambient caldejat que s’ha viscut al municipi des que es va fer viral el vídeo de l’alcalde foragitant uns ocupes de casa seva amb una destral a la mà, s’hauria pogut bullir un ou en un parell de minuts. Tant les xarxes socials com els grups de WhatsApp, segons van explicar alguns veïns, treien foc amb les imatges de Salvador Balliu encarant-se amb les persones que durant la Setmana Santa van ocupar un habitatge de la seva propietat que té a la venda.

De portes endins hi havia proliferació de comentaris; de portes enfora, però, la població va fer mutis. Pocs veïns van voler donar el seu testimoni a aquest diari, per bé que després d’escoltar els que sí que van parlar es pot deduir que la gran majoria dona suport al seu alcalde. “Em trec el barret perquè s’han de tenir dos collons per fer el que va fer; si tothom ho fes, aquest problema s’acabaria”, explicava una veïna acompanyada de la seva mare, que no es va estar de recordar que ella mateixa havia tingut dos assalts a casa seva, però per part dels lladres.

El cambrer d’un bar –qui pot copsar l’ambient d’un poble millor que un cambrer de bar?– assegurava que el cas ha generat conversa entre els parroquians: “En general la gent està a favor de l’alcalde, perquè n’està fins als collons, d’aquest tema. Ara, políticament ja veurem com s’acabarà, això”, deia en referència al renou polític i mediàtic que el cas ha suscitat. Un matrimoni que entrava a un comerç també defensava Balliu. Viuen en una de les urbanitzacions dels afores, on es concentren la majoria dels casos d’ocupació, i coneixen aquest problema de primera mà. Hi havia qui, fins i tot, veia un contuberni al darrere de l’ocupació a ca l’alcalde: “Van en contra seu.”

A les xarxes, la majoria de comentaris eren de suport a l’alcalde. Entre les persones públiques que el van defensar hi va haver Marta Madrenas , alcaldessa de Girona. “Company i amic, et conec bé i ets un home bo i compromès. Molts ànims!”, va dir l’alcaldessa.

També hi va haver polítics de signe contrari que es van solidaritzar amb Balliu, com ara Xavier García Albiol (PP), exalcalde de Badalona : “L’alcalde de Caldes de Malavella no ha de disculpar-se més per defensar casa seva dels okupes. Ha fet el que havia de fer i el que faríem tots: defensar-se davant d’uns delinqüents. És la situació que viuen molts veïns, a veure si serveix perquè el seu partit i ERC reaccionin.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona