Política

Bolaños tanca la porta a una comissió d’investigació sobre l’espionatge al Congrés

El ministre de la Presidència admet l’inici de la revisió del mòbil de Sánchez i Robles pel ‘Catalangate’

Rebutja fer especulacions sobre l’autoria de l’espionatge però “assegura” que no és el CNI

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha reconegut aquest dimarts que el el CNI va començar a investigar els telèfons mòbils del president espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, arran de les informacions que el diari The New Yorker va publicar sobre l’espionatge massiu a l’independentisme català. A més, ha rebutjat una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats per esclarir els fets:“No tindria cap sentit, perquè la gent que sabés alguna cosa no podria parlar a l’empara de la llei de secrets i de la llei del CNI, de manera que només parlarien els que no en saben”, i “per tant l’òrgan que ha d’investigar i conèixer això és la comissió de secrets oficials”.

En una entrevista al programa Hoy por hoy, Bolaños no ha aportat gaires novetats sobre l’espionatge a Sánchez i Robles i, de fet, ha desmentit diverses informacions publicades als mitjans de comunicació sobre la possibilitat que també s’hagués intervingut el mòbil de l’exministra d’Exterior Arancha gonzález Laya o que l’espionatge al mòbil del president espanyol ja se sabia fa un mes. “No és bo fer suposicions o guna afirmació que no està contrastada”, ha dit Bolaños, que ha insistit que els tècnis del CNI van investigar el mòbil aquest cap de setmana passat, moment en què Sánchez es va quedar “algunes hores” sense el seu mòbil

Amb tot, Bolaños ha reconegut que “cal reforçar els procediments i el seguiment de control dels mòbils” i “canviar els protocols” per evitar que torni a passar un altre intent de filtració, tot i que ha assegurat que des del maig i juny del 2021 no s’han detectat més intrusions als mòbils de Sánchez i Robles i, per tant, les mesures que s’han fet han resultat.

Bolaños ha insistit en què l’espionatge prové de fora de l’estat espanyol: “Ara no coneixem qui ha pogut ser l’autoria. Quan ho sapiguem, ho direm”. I ha insistit en “no fer suposicions” sobre si podia ser el Marroc.

Sobre l’assumpció de responsabilitats polítics, Bolaños considera que primer cal esclarir què ha passat abans de parlar de possibles dimissions i ha confirmat en el càrrec la directora del CNI: “Ha d’esclarir i investigar què ha passat”.

Cortina de fum pel ‘Catalangate’ i el New Yorker

Bolaños ha reconegutque arran de les informacions de The New Yorker, “unes informacions que des del principi ens preocupen i volem garantir que l’estat de dret a Espanya es compleixen tots els dies i amb totes les garanties i es comencen una sèrie d’investigacions i de verificacions. I en el marc d’aquestes verificacions es coneix que els mòbils del president i de la ministra de Defensa han estat també intervinguts”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres