Política

societat

Sobrepès i obesitat arriben a proporcions “epidèmiques”

L’OMS alerta que a Europa afecta al 59% dels adults

Només Amèrica té una taxa d’obesitat per a adults més elevada que la zona europea, que també inclou Rússia i diverses antigues repúbliques soviètiques

Un terç dels nens també pateixen sobrepès i obesitat

El sobrepès i l’obesitat han aconseguit proporcions “epidèmiques” a Europa i continuen creixent, segons ha advertit aquest dimarts en un informe l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que insta els països a prendre mesures per frenar-los.

El 59% dels adults i gairebé un de cada tres nens tenen sobrepès o obesitat i només Amèrica presenta una prevalença d’obesitat per a adults més gran que Europa.

Cap dels 53 països que integren la regió europea de l’OMS – que inclou també Rússia i diverses antigues repúbliques soviètiques– va pel camí de complir l’objectiu de frenar la pujada de l’obesitat i el sobrepès el 2025.

Tots dos causen al voltant d’1,2 milions de morts anuals, el 13% del total a la regió, i l’obesitat augmenta el risc de patir moltes malalties no transmissibles, com ara càncer, diabetis i malalties respiratòries i cardiovasculars.

L’informe ressalta, a més, que les persones amb sobrepès s’han vist afectades “de forma desproporcionada” per les conseqüències de la pandèmia de coronavirus, amb canvis perjudicials en el consum alimentari i l’activitat física que tindran efectes a la salut de la població en els propers anys i seran difícils de revertir.“L’obesitat no coneix fronteres. A Europa i Àsia Central cap país complirà l’objectiu de frenar la pujada de l’obesitat”, ha assenyalat el director d’OMS-Europa, Hans Kluge, que ha apuntat a augmentar la inversió i la innovació en salut per a desenvolupar sistemes sòlids per canviar la tendència.

L’OMS recorda que l’obesitat és un fenomen complex que va molt més enllà de la combinació d’una dieta inadequada i d’inactivitat física i que les primeres fases de la vida són fonamentals en la propensió a desenvolupar obesitat més endavant.

El màrqueting digital de productes alimentaris poc saludables per a nens i la proliferació dels jocs per internet contribueixen a l’augment dels casos de sobrepès i obesitat, adverteix l’informe.

Entre les polítiques que suggereix l’OMS figuren la implementació de mesures fiscals com a impostos sobre les begudes ensucrades i les subvencions al menjar sa; restriccions a la promoció de productes no saludables per a nens i la millora de l’accés a serveis de gestió del sobrepès a l’atenció sanitària



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona