Política

Plaja assegura que la reunió d’aquesta tarda a Madrid és entre governs

La portaveu de l’executiu diu que els consellers de Junts coneixien la trobada Vilagrà-Bolaños

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha explicat que els consellers de Junts coneixien la reunió entre la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, perquè se’n va informar al Consell Executiu de dimarts. “Els membres del govern ho sabien i per això ho anuncio en roda de premsa”, ha afegit Plaja en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’. Després que Junts s’hagi queixat que no s’estava al cas i hagi qüestionat que aquesta tarda a Madrid hi hagi una reunió entre governs, Plaja ha dit que “evidentment” és una trobada entre executius perquè Vilagrà hi va en representació del seu càrrec de consellera de la Presidència.

Plaja no ha volgut augurar si de la reunió d’aquesta tarda en sortirà una data per a la trobada pendent entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Però sí que ha avisat que la reunió entre presidents ha de ser “útil i pràctica”. “No és la foto per la foto”, ha afegit.

La portaveu del govern ha afirmat que el fet que aquesta tarda a Madrid hi hagi una trobada entre Vilagrà i Bolaños suposa el reconeixement del govern espanyol que les relacions estan bloquejades. “Portem setmanes amb les relacions congelades i aquest bloqueig és una realitat”, ha assegurat per després afegir que “hi ha reunions tècniques però que les relacions entre consellers i ministres no estan normalitzades”.

En la línia del que ja va explicar ahir, Plaja ha subratllat que la reunió d’aquesta tarda es fa per veure si el govern espanyol “dona garanties” que alguna cosa canviarà i que no es tornarà a repetir el Catalangate.

La taula del diàleg no està morta

D’altra banda, Plaja ha assegurat que la taula de diàleg “no està morta” però que, ara per ara, no es donen les condicions per reunir-la. I, en aquest context, ha defensat que hi ha d’haver “condicions d’igualtat i un mínim de marc de confiança”.

També ha recordat que hi ha 2 anys perquè la taula de diàleg doni fruits i, per tant, que encara s’està dins de termini tot i admetre que no s’està donant el calendari que voldria el Govern. De fet, es va dir que hi hauria una reunió d’aquest espai a principis d’any i encara no s’ha produït.

Candidatura en solitari de Catalunya per als Jocs d’hivern

Plaja ha qualificat de “lamentable i penós” el “culebrot” de la candidatura conjunta amb l’Aragó per als Jocs d’hivern del 2030. I ha criticat que el president de l’Aragó, Javier Lambán, s’hagi dedicat a atacar Catalunya. Així mateix, ha lamentat que el govern espanyol li hagi permès tot i que ningú li hagi cridat l’atenció públicament.

Després que el president del COE, Alejandro Blanco, hagi obert la porta perquè es presentin candidatures per separat en el futur, Plaja ha dit que Catalunya està preparada per liderar una candidatura única i que farà arribar el projecte al COE. “La feina està feta, serà per l’any que consideri el COE”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries