Política

El papa Francesc deixa la porta oberta a la renúncia

Diu que encara no ha sentit aquesta possibilitat, però no seria una “catàstrofe”

Admet que haurà de reduir el ritme de viatges

Francesc ha assegurat que la porta a la seva renúncia està oberta, tot i que no ha pensat encara en aquesta possibilitat, però sí que ha reconegut que ha de reduir l’activitat. “La porta està oberta. És una opció normal”, va declarar el papa, de 85 anys, en la roda de premsa en el vol de tornada a Roma del seu viatge de sis dies al Canadà.

Francesc va precisar que no està pensant ara a renunciar, però això no significa que no pugui començar a valorar aquesta possibilitat pròximament. El pontífex va abordar diverses vegades aquest tema, així com les seves limitacions físiques per les quals ha de moure’s en cadira de rodes per un problema al genoll que li impedeix caminar i estar molt temps dret, com ha passat al Canadà. Per això, va admetre, aquest cop no dret com és habitual, sinó assegut en una cadira de rodes, que no creia poder mantenir “el mateix ritme de viatges que abans”.

“A la meva edat i amb aquesta limitació he d’estalviar forces per poder servir l’Església“ o “al contrari, pensar en la possibilitat de fer un pas al costat”, va manifestar durant una roda de premsa de més de tres quarts d’hora després de la dura jornada en la qual des del Quebec va viatjar a Iqualuit per reunir-se amb els inuit.

Francesc ha desmentit en diverses ocasions, sobretot després dels insistents rumors sobre una possible renúncia, que hagi pensant en la possibilitat de dimitir, però ahir va deixar clar que és una de les opcions de futur seguint l’exemple de Benet XVI, que va renunciar al pontificat el febrer de 2013, en assegurar que li faltaven les forces.

“La porta està oberta i és una de les opcions, però fins ara no he trucat a aquesta porta. No he sentit encara aquesta possibilitat, però això no vol dir que demà no hi comenci a pensar”, va reiterar. I va destacar que “no seria res estrany” ni “una catàstrofe”. “Es pot canviar de papa, no hi ha cap problema”, va afegir. Francesc també va explicar que qualsevol decisió serà “la voluntat del Senyor”. “Si el Senyor t’indica que has d’anar al racó, vas al racó”, va assenyalar el pontífex tot i matisar “que encara no ha sentit aquesta crida”, va afegir el pontífex. Sobre el seu problema al genoll, va explicar que es podria solucionar amb una operació, però no vol tornar a passar-hi després de la intervenció al colon de fa poc més d’un any. “Amb l’anestèsia no s’hi juga”, va afegir Francesc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona