Política

Guanyem lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes

Gairebé 10.000€ pressupostats per al foment de noves empreses no s’han arribat a concedir per manca de sol·licitants

Salellas: “Cal un replantejament total del programa i de la difusió que se’n fa. No pot ser que tot i destinar-hi pocs diners ens en quedin al calaix quan la ciutat necessita una reactivació urgent”

Guanyem lamenta que l’Ajuntament de Girona “deixi al calaix” una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes. El passat 2021 el consistori va concedir set subvencions per a la implementació de noves activitats econòmiques a la ciutat que sumaven 20.272€, dels quals la partida total era de 30.000€.

Divendres passat al ple municipal Lluc Salellas, portaveu de Guanyem Girona, va demanar a l’equip de govern que fes una valoració del programa Aixequem Persianes, que enguany obrirà la convocatòria per la seva novena edició. Al plenari la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, va admetre que la línia d’ajuts té “poca demanda” però, per a Guanyem, “no es va fer un exercici d’autocrítica” sobre el fet que quedessin gairebé 10.000€ per mobilitzar per a la implementació de nous negocis a la ciutat.

Guanyem Girona veu “necessari” el programa Aixequem Persianes però lamenta que “no s’hi tregui tot el suc”. “Cal un replantejament total del programa i de la difusió que se’n fa. No pot ser que tot i destinar-hi pocs diners ens en quedin al calaix quan la ciutat necessita una reactivació urgent del seu teixit comercial”, ha explicat Salellas.

El cap de l’oposició també ha destacat que “el comerç gironí necessita un Ajuntament proactiu i que els faci costat”. Així, des de la formació municipalista argumenten que les dades els donen la raó quan expliquen que el programa “necessita millorar”. Per altra banda, recorden que fa dos anys només dues iniciatives es van beneficiar de la subvenció mentre que el 2018 van ser-ne quatre i el 2017, vuit. Queden lluny els 14 projectes potenciats gràcies a l’Aixequem Persianes en la seva edició de 2016.

L’any 2019 no es van concedir els ajuts perquè s’estava fent un estudi de la situació dels comerços i es van modificar les bases per introduir-hi nous criteris, però per l’oposició al consistori gironí, les dades demostren “que no es van assolir els objectius i que l’Aixequem Persianes necessita un canvi urgent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ