Política

COMISSIÓ EUROPEA

Von der Leyen veu “intel·ligent” limitar l’aire condicionat i la calefacció

Els països de la UE s’han compromès a reduir de forma voluntària el consum de gas un 15%

La presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, ha celebrat avui que països de la UE com l’Estat espanyol, la República Txeca, Eslovènia, Itàlia o Bulgària hagin introduït en els seus plans d’estalvi energètic mesures “intel·ligents” com limitar l’aire condicionat o la calefacció.

“En tota la UE s’estan introduint formes intel·ligents d’estalviar energia. Temperatures lleugerament més altes per a l’aire condicionat, per exemple, brinden resultats impressionants. És bo que estats membres com l’Estat espanyol, la República Txeca o Eslovènia incloguin aquestes mesures en els seus plans” ha assenyalat Von der Leyen a Twitter.

La presidenta de l’executiu comunitari ha acompanyat el seu comentari amb un esquema que il·lustra que engegar l’aire condicionat en el sector serveis un grau per sobre de la temperatura a la que s’engegaria habitualment permetria que la UE estalviés 9,2 terawats/hora d’electricitat, que equival al consum anual d’un país com Malta.

“Junts estalviem energia per a un hivern segur”, ha afegit la política alemanya, que en un segon comentari, s’ha referit també als estats membres que estan legislant perquè la calefacció a l’hivern s’engegui només a partir de certes temperatures.

“Reduir la temperatura de la calefacció a la llar en només un grau centígrad pot estalviar al voltant del 7% en l’ús de l’energia durant un any. M’anima veure que diversos estats membres, com l’Estat espanyol, la República Txeca, Itàlia o Bulgària estan introduint mesures per optimitzar la calefacció. Això ens ajudarà a aconseguir junts l’objectiu conjunt del 15%”, conclou.

Els països de la UE s’han compromès a reduir de forma voluntària el consum de gas un 15% respecte la seva mesura dels últims cinc anys, tot i que amb certes excepcions que permeten a certs països limitar aquesta retallada, com el 7% per a l’Estat espanyol i Portugal davant l’escàs nivell d’interconnexions de la Península Ibèrica. El pla de racionament, que podria ser obligatori en cas d’emergència, respon a la por que Rússia interrompi el flux de gas a la UE, que acusa Moscou d’estar fent “xantatge” i utilitzant l’energia com a arma de guerra en el context de la invasió d’Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

El primer ministre escocès vol mantenir-se en el poder tot i trencar la coalició

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona