Política

Junqueras fa una crida a la responsabilitat de Junts perquè votin els pressupostos “que ells mateixos han elaborat”

“Els tres punts de l’acord que Junts destaca, sí que es compleixen. A Madrid només hem votat diferent el 10% de les vegades”

Sobre governar amb només 33 diputats: “No es poden abandonar les responsabilitats quan el que has de fer és intentar ajudar el conjunt de la societat”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reiterat el missatge llançat aquest diumenge per Pere Aragonès que la composició del nou govern representa “el 80% de la societat que vol la fi de la repressió i un referèndum d’autodeterminació”. En una entrevista a TV3, Junqueras ha fet una crida a la responsabilitat de Junts i de la resta de partits per aprovar els pressupostos per al 2023, uns pressupostos elaborats per Jaume Giró: “Fem una crida a la responsabilitat, que Junts voti a favor dels pressupostos que ells mateixos han elaborat”. I ha reiterat el missatge que ja va dir també ahir: “No desitgem prorrogar, però és una opció”.

El president d’ERC ha instat els partits parlamentaris a pensar “sobretot” en el país i “en allò que convé a la gent” encara que no estiguin al govern. “Assumim el repte difícil de tirar endavant el govern, però amb orgull”, ha afirmat.

Sobre la poca representativa i la minoria amb només 33 diputats, Junqueras ha considerat que no es poden “abandonar les responsabilitats quan el que has de fer és intentar ajudar el conjunt de la societat”.

“A la via àmplia hi ha ERC i també la CUP i bona part de Junts. Tant de bo s’hi sumin els Comuns i algun dia, que se sumi també el PSC almenys a la via antirepressiva”, ha afirmat.

Sobre els tres punts de l’acord de legislatura que Junts diu que ERC ha incomplert, Junqueras ha assegurat: “Els tres punts de l’acord que Junts destaca sí que es compleixen. A Madrid només hem votat diferent el 10% de les vegades”. “Els compromisos es compleixen sobradament”, ha insistit, recordant també que l’acord de govern “fixava que els socis intentarien la via de la negociació”. I en aquest punt, ha tornat a fer “una crida al conjunt de l’independentisme” perquè faci fer “un esforç conjunt per defensar els drets de Catalunya en tots els àmbits, també davant del govern espanyol”. “Fer-ho davant de la taula fa que internacionalment es constati que el govern espanyol reconeix l’existència del conflicte”, ha insistit per defensar l’estratègia d’ERC. “Seria un error, una llàstima que enlloc de ser una taula de governa govern sigui entre partits. Si només és un debat entre partits es perd el poder de representació de la societat catalana, encarar els valors del 80% que encarna l’amnistia i el referèndum d’autodeterminació”.

Presidència al Parlament

Junqueras ha avançat que després de la marxa de Junts del govern el seu partit no mourà, de moment, fitxa a la presidència del Parlament. “És una decisió que ha de prendre Junts”, ha afegit. Així doncs, sembla que es mantindrà l’actual situació en què la vicepresidenta primera, Alba Vergés (ERC), ha assumit des del 28 de juliol les funcions de la presidència arran de la suspensió de Laura Borràs (Junts).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes

Sílvia Paneque
Candidata del PSC per Girona

“Tot té un impacte, fins i tot no fer la transició energètica”

Girona
REGNE UNIT

El llegat de Thatcher continua viu

Londres

Envoltats de desinformació

Barcelona
Alba Tobella
Cofundadora i directora de Verificat

“En campanya és quan hi ha més desinformació”

Barcelona