Política

regne unit

Hunt anuncia que un nou consell financer assessorarà el govern britànic

El responsable d’Economia ha reconegut davant els diputats que anul·lar la retallada d’impostos anunciada per Truss ha estat “molt difícil”

El ministre britànic d’Economia, Jeremy Hunt, ha anunciat aquest dilluns la creació d’un consell financer format per experts per a assessorar el govern conservador del Regne Unit, a fi d’aportar credibilitat després del desmantellament del pla fiscal afavorit per la primera ministra, Liz Truss.

Hunt ha comparegut en la Cambra dels Comuns per a detallar la nova estratègia econòmica després d’haver revocat hores abans el controvertit pla presentat el 23 de setembre pel seu antecessor, Kwasi Kwarteng, cessat divendres passat per Truss en un intent per conservar el seu mandat.

El nou consell assessor del Tresor estarà constituït per Rupert Harrison, antic cap de gabinet de l’exministre d’Economia George Osborne, juntament amb representants del sector econòmic i financer, va dir el nou canceller de l’Exchequer.

Hunt ha reconegut davant els diputats que l’anul·lació de la major part de les rebaixes d’impostos proposats per Truss, que van sembrar el caos en els mercats de divises i deute, ha estat una decisió “molt difícil” i ha indicat que s’aproximen retallades de la despesa per a equilibrar les finances públiques.

Per la seva banda, la portaveu laborista d’Economia, Rachel Reeves, ha acusat al seu torn l’Executiu “tory” de voler reintroduir l’austeritat que va marcar la dècada passada i li ha retret que ara els britànics pagaran “una prima conservadora” sobre les seves hipoteques per l’acceleració de l’augment dels tipus d’interès.

Hunt presentarà el pròxim 31 d’octubre el seu pla complet per a la reducció a mitjà termini del deute net acumulat, acompanyat de previsions oficials de creixement i dèficit, amb el qual espera recuperar la confiança dels mercats en la gestió d’aquest govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia