Política

Chacón: "Sóc la nena de Felipe"

ELECCIONS 9 DE MARÇ

La cap de llista del PSC per Barcelona, Carme Chacón, s'ha definit avui com "la nena de Felipe (González) i no la de Rajoy" i ha previst un "esplèndid" futur per a Catalunya i Espanya de la mà de José Luis Rodríguez Zapatero, el qual ha sortit "en defensa de Catalunya" en els últims quatre anys.

En un míting amb el candidat del PSOE, Felipe González, i el president català, José Montilla, Chacón ha agraït la labor del president espanyol entre 1982 i 1996, ja que "totes les coses bones" que li han passat a ella –ha dit– va tenir lloc durant els seus anys de govern, com la seva primera beca o el seu primer passaport.

Davant 35.000 persones que han omplert el Palau Sant Jordi de Barcelona i 5.000 més que s'han quedat fora –segons ha anunciat la mateixa candidata socialista–, Chacón ha exclamat que els catalans no són "ni aprofitats ni desagraïts", en al·lusió a les crítiques del número dos de la candidatura del PP, Manuel Pizarro.

Ha carregat contra l'expresident d'Endesa en dir que només coneix els catalans per enviar "factures de la llum i apagades", i per insultar Catalunya. Després del cara a cara electoral amb el vicepresident econòmic Pedro Solbes, Pizarro "no ha aixecat el cap", en paraules de Chacón.

"Que poc ens coneix el senyor Pizarro", ha afirmat la també ministra d'Habitatge, abans de manifestar que "hi ha coses" que els catalans no obliden. "Ni quan ens insulten ni quan ens ajuden", ha dit la candidata del PSC, a l'hora que ha remarcat que "només" amb "José Luis" Rodríguez Zapatero s'aconseguirà avançar al camí del progrés.

Després d'un discurs de Montilla de marcat caràcter institucional i centrat en les relacions entre Catalunya i Espanya, Chacón ha enarborat les bondats del govern de Zapatero i ha assegurat que només ell es deixarà "la pell" en la defensa de Catalunya i per avançar en el progrés del país.

"Només tu et deixaràs la pell en aquesta magnífica labor", ha sentenciat, abans d'animar tots els catalans a avançar "de la mà de la resta dels pobles d'Espanya". Chacón ha manifestat que Zapatero va guanyar els dos debats televisius mantinguts amb Mariano Rajoy "amb veritats, arguments i raons", i que en ells va tornar a sortir "en defensa de Catalunya".

Per aquest motiu li ha donat les gràcies al president del govern, després de fer el mateix amb Felipe González i de rememorar l'any 1982. "Mai com en aquell temps vam aprendre que junts érem imparables", ha exclamat Chacón, que ha recordat que tenia onze anys quan González va guanyar les seves primeres eleccions.

Com a colofó, ha citat una frase del cantautor Joan Manuel Serrat, que li ha brindat el seu suport explícit durant aquesta campanya: "Catalunya, els catalans, no ens volem separar dels nostres germans espanyols, ens volem separar dels que ens insulten, dels que ens agredeixen, dels que han atacat Catalunya per atacar-te a tu", referint-se al líder socialista. "José Luis, Catalunya sap que tenim per davant un esplèndid futur" i que "només l'abstenció" pot posar "fre" a aquest horitzó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general de l’Estat descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona