Política

qatargate

Embarguen un terreny de Kailí i Giorgi a l’illa grega de Paros

El seu advocat grec diu que la compra va ser completament legal i els diners estan justificats pels honoraris i ingressos de Kailí com a membre de l’Eurocambra

L’Autoritat contra el Blanqueig de Capitals de Grècia ha embargat aquest dijous un terreny de 7.000 metres quadrats que l’eurodiputada socialdemòcrata grega Eva Kailí i la seva parella, l’italià Francesco Giorgi, havien comprat a l’illa grega de Paros, informen els mitjans locals.

L’embargament del terreny s’ha decidit en el marc de la investigació penal preliminar que ha obert la Fiscalia de Delictes Econòmics de Grècia contra l’exvicepresidenta del Parlament Europeu per la presumpta comissió dels delictes de blanqueig de capitals i suborn passiu.

Segons els mitjans locals, el congelament d’aquest immoble en Paros podria aplanar el camí per a un judici penal contra Kailí a Grècia si es demostra que la parella va comprar el terreny amb diners provinents d’activitats il·legals. A més, s’ha congelat un compte bancari comú que la parella va usar per a adquirir aquesta propietat.

Kailí i Giorgi estan actualment a la presó preventiva a Brussel·les i un jutge belga ha imputat a tots dos pels delictes de presumpta participació en organització criminal, blanqueig de capitals i corrupció en el marc de les recerques per la trama de suborns en l’Eurocambra suposadament vinculada a Qatar i el Marroc.

Aquest dijous la magistrada del tribunal correccional de primera instància de Brussel·les decidirà si manté a Kailí a la presó preventiva o accedeix a la petició de la seva defensa que sigui alliberada amb un braçalet electrònic, ha informat el seu advocat belga André Risopoulos a la sortida de la vista d’avui en el Palau de Justícia de Brussel·les.

La setmana passada, l’Autoritat contra el Blanqueig de Capitals va embargar una sèrie d’immobles, comptes bancaris i empreses de Kailí i els seus familiars més pròxims a Grècia amb la finalitat de localitzar ràpidament i bloquejar el possible trasllat de diners o béns mobles que poguessin provar el delicte de suborn passiu o blanqueig de capitals.

L’advocat grec de l’eurodiputada, Mijalis Dimitrakópulos, ha assenyalat que la compra de la propietat a l’illa de Paros va ser completament legal i els diners estan justificats pels honoraris i ingressos de Kailí com a membre de l’Eurocambra.

Kailí ha estat destituïda de la vicepresidència del Parlament Europeu, però encara conserva el seu escó com a eurodiputada.

A part de la seva parella, Giorgi, assistent parlamentari en l’Eurocambra, s’ha vist involucrat en el cas també el seu pare, Aléxandros Kailí, qui va ser detingut el passat dia 9 in fraganti en un hotel de Brussel·les amb una maleta plena de centenars de milers d’euros amb la qual pretenia escapar.

La recerca penal a Grècia es refereix pràcticament a presumptes delictes comesos per part de Kailí que les autoritats belgues no han inclòs en la seva acusació contra l’eurodiputada, ja que una persona no pot ser imputada o processada penalment dues vegades pel mateix delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona