Política

Sánchez, sobre la independència: “Poden reclamar el que vulguin, però no és produirà”

El president espanyol torna a tancar la porta a un referèndum acordat, tal com reclama Aragonès

Presumeix que “a tots els territoris d’Espanya, també a Catalunya” es compleix la Constitució, no com va passar al 2017

El PP no dona credibilitat a la negativa de Sánchez

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha tornat a tancar la porta a un possible referèndum acordat amb Catalunya, tal com reclama el president, Pere Aragonès, que durant el discurs de Sant Esteve va tornar a parlar de tirar endavant l’Acord de Claredat per assolir la independència. “Són debats del passat. En cap Constitució del món es reconeix el dret a la independència d’un determinat territori. no hi cap en la Constitució espanyola i per tant podran reclamar el que vulgui però no es produirà”, ha afirmat en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació després del Consell de Ministres d’aquest dimarts.

Sánchez ha tornat a insistir que no és un “conflicte que es generés ahir i que per tant no el resoldrem d’un dia per l’altre. Sí que es clar que la Constitució es compleix en tot el territori, també a Catalunya”.

També ha considerat que l’independentisme és “un projecte polític que va contra els temps perquè s cap on van les societats contemporànies del segle XXI és no compartimentar la sobirania sinó compartir la sobirania, que és el que estem fent a Europa”.

Sánchez també ha aprofitat per recordar que el referèndum es va celebrar quan governava el PP i que el que ha fet el govern socialista que ell presideix és “garantir l’ordre constitucional”. De fet, ha tret pit assegurant que “a tots els territoris d’Espanya, també a Catalunya” es compleix la Constitució, no com va passar el 2017, on segons ha dit el que va passar va provocar una “enorme vergonya a nivell internacional”.

Per la seva part, el PP no va donar ahir cap credibilitat a la negativa de Sánchez respecte a la celebració del referèndum. La número dos del PP Cuca Gamarra ha assenyalat que des de Madrid tenen clar que “els independentistes decidiran quan es fa” i que han trobat en Sánchez “l’ajuda” necessària per “tornar-ho a fer i no tenir un estat fort que pugui plantar cara”, un cop eliminat el delicte de sedició i d’haver-se abaratit la malversació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries