Política

POLÍTICA

Collboni deixa l’Ajuntament de Barcelona per centrar-se en la cursa per l’alcaldia

Ernest Maragall: “És una manera desesperada d’intentar treure’s de sobre les responsabilitats”

Jordi Martí veu “irresponsable i poc creïble” que Collboni “abandoni” el govern de Barcelona

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, deixarà avui el càrrec al govern municipal per centrar-se en la cursa per l’alcaldia, segons avança SER Catalunya i han confirmat fonts municipals a l’ACN. El PSC ha convocat una roda de premsa aquest dilluns a les 12 h a la seu del partit al carrer Pallars de Barcelona en què Collboni, candidat a l’alcaldia de la ciutat i viceprimer secretari de política municipal, explicarà la decisió. Segons SER Catalunya, el soci d’Ada Colau a l’executiu municipal comunicarà aquest matí a l’alcaldessa la seva renúncia. En tot cas, la sortida del primer tinent d’alcaldia i responsable d’Economia del consistori no implica que la resta de regidors socialistes deixin el govern.

Per la seva banda, el cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona i l’alcaldable d’ERC a la ciutat, Ernest Maragall, ha criticat la decisió de Jaume Collboni de deixar el càrrec. Segons ha dit Maragall a SER Catalunya, el moviment del socialista és “una manera desesperada d’intentar treure’s de sobre les responsabilitats que ha compartit en aquests quatre anys (amb Ada Colau)”. Maragall també ha afirmat que la renúncia al càrrec de l’alcaldable del PSC “sembla molt clar una necessitat d’afirmar la seva distància d’allò que ha construït i decidit ell mateix” des del govern de coalició entre socialistes i comuns.

L’anunci de Collboni també ha estat criticat pel sisè tinent d’alcaldia, responsable de l’àrea de Cultura, i regidor de Presidència i de Pressupostos de l’Ajuntament, Jordi Martí (BComú). Martí ha criticat la decisió: “Que un primer tinent abandoni el govern de Barcelona per fer campanya contra el govern del qual ha format part quatre anys és irresponsable i poc creïble”, ha piulat. El regidor dels comuns ha vinculat la decisió del socialista als resultats de l’última enquesta publicada en relació amb les eleccions municipals. “Els nervis de la darrera enquesta publicada juguen males passades”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona