Política

Sànchez acusa Junqueras d’estar “obsessionat” per “prioritzar” l’hegemonia del seu partit

L’exsecretari general de Junts diu que Pedro Sánchez “fa trampa” quan el cita per dir que el procés s’ha acabat

L’exsecretari general de Junts Jordi Sànchez considera que el president d’ERC, Oriol Junqueras, està “obsessionat” i “prioritza fonamentalment” l’hegemonia del seu partit per davant d’altres interessos. “Creu que ell i el seu partit sols podran assolir el que amb dificultats hem tingut capacitat de plantejar quan hem anat units”, ha argumentat en una entrevista a ‘RTVE’. I és que, segons Sànchez, sense “unitat mínima” en l’acció estratègia, és “impossible” que l’independentisme se’n surti. D’altra banda, l’exdirigent de Junts ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que faci “trampa” quan el cita per dir que el procés s’ha acabat.

Jordi Sànchez ha lamentat que ERC hagi volgut portar determinades negociacions per resoldre el conflicte polític “sense buscar el mínim comú denominador”. I ha afegit que aquesta actitud “no acompanya en absolut”. “Aquest país si vol avançar en l’exercici de l’autodeterminació no ho podrà fer només amb un partit que té 33 diputats”, ha afegit.

Preguntat per la xiulada que va rebre el president d’ERC en la manifestació amb motiu de la cimera hispanofrancesa, Jordi Sànchez ha dit que els xiulets van ser “anecdòtics” però que denoten que l’independentisme “no va ple bon camí”. I és que, segons ha dit, ja fa massa mobilitzacions en què una part de l’independentisme “es confon d’adversari i d’objectiu”.

El procés s’ha acabat

Després que el president del govern espanyol l’hagi citat diverses vegades per dir que el procés ha acabat. Jordi Sànchez ha dit que ho fa amb “mala fe” perquè ell no ho diu amb la mateixa intencionalitat que el president espanyol.

Segons l’exsecretari general de Junts, el procés és un període “molt concret” de la història en què l’independentisme aconsegueix una gran capacitat de mobilització i una “unitat estratègica de mínims”. I ara, segons ha dit, la mobilització se n’ha “ressentit” i no hi ha la capacitat per tenir la unitat mínima. “Sense això és molt difícil que l’independentisme se’n surti, m’atreviria a dir que és impossible”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona