Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Biden nomena l’advocada Julie Su com a nova secretària del Treball

L’actual secretari deixa el càrrec per ser el nou director de l’Associació sindical de Jugadors de la Lliga Nacional d’Hoquei

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha nomenat aquest dimarts l’advocada Julie Su com a nova secretària de Treball, en substitució de Marty Walsh, qui deixa l’Administració per a dirigir el sindicat de jugadors professionals d’hoquei.

A través d’un comunicat, Biden ha anunciat la nominació de Su, que fins ara exercia com a sotssecretària en el mateix departament i que haurà de ser ratificada pel Senat abans d’assumir el càrrec.

“És una líder provada i experimentada, que continuarà construint una economia més forta, resistent i inclusiva que brindi als estatunidencs un retorn just pel seu treball i la mateixa oportunitat de tirar endavant”, ha apuntat el mandatari.

La futura secretària “ha passat la seva vida lluitant per a assegurar-se que tots tinguin una oportunitat justa, que no es passi per alt a cap comunitat i que cap treballador es quedi enrere”, ha afirmat Biden, qui ha recordat que la funcionària va dirigir durant dècades el departament de treball estatal més gran del país, el de Califòrnia.

En aquest lloc va prendre mesures enèrgiques contra el robatori de salaris, va lluitar per a protegir els treballadors objecte de tràfic, va augmentar el salari mínim, va crear ocupacions ben remunerades i d’alta qualitat i va establir i va aplicar normes de seguretat en el lloc de treball, ha afirmat Biden.

Com a sotssecretària de Walsh –càrrec que ha ocupat des de la seva confirmació al Senat el juliol de 2021– va ajudar a evitar un tancament ferroviari nacional i va millorar l’accés a bones ocupacions sense discriminació a través de la meva Iniciativa de Bones Ocupacions, ha agregat el mandatari.

Su va exercir a més durant 17 anys com a advocada de drets civils representant a treballadors en casos com el dels 72 empleats de la confecció tailandesos que van ser traficats als EUA i obligats a treballar darrere de filferro de pues i sota vigilància armada.

Su es va graduar a la Universitat de Stanford i de la Facultat de Dret de Harvard. És filla d’immigrants, parla mandarí i espanyol, i té dues filles.

Fa deu dies el mateix Walsh va anunciar que havia comunicat Biden la seva intenció de deixar el càrrec a mitjan març per a ser el nou director de l’Associació sindical de Jugadors de la Lliga Nacional d’Hoquei. D’aquesta manera, Walsh s’ha convertit en el primer secretari del gabinet a deixar l’Administració de Biden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia