Política

Moments crítics del govern espanyol per la reforma de la llei del “només sí és sí”

La proposta socialista no té el suport de Podem, mentre s’apuja el to de la picabaralla entre socis

La reforma pot tenir el suport del PP

S’albira la trencadissa en el govern espanyol, que només podria evitar un acord in extremis. La reforma de la llei de llibertat sexual, anomenada del “només sí és sí”, ha inflamat la batussa entre els socis de govern. Fins al punt que quan falta ben poc per la votació de la proposta socialista de reforma, que serà aquest dimarts al matí, es veu probable la divisió. Aquesta és una llei central per l’executiu, i que té el segell d’Irene Montero, la ministra d’Igualtat i membre destacat del soci minoritari, Unides Podem. Tant els socialistes com els morats han estat negociant sense aturador una reforma per pal·liar els efectes penals negatius, que han causat una allau de centenars de rebaixes de condemnes fermes i desenes d’excarceracions, com ha recollit el mateix Consell General del Poder Judicial. Però, de moment, no s’han posat d’acord i els retrets mutus han anat escalant.

Unides Podem acusa el PSOE de “traïció al feminisme” perquè volen tornar al codi penal anterior, “el de la manada”, i treure el consentiment del centre, segons interpreten. El suport del PP i de Vox també ha estat criticat per Podem, que acusa els socialistes de voler complaure “la reacció masclista”. En canvi, els socialistes afirmen que la seva proposta segueix posant el consentiment al centre i demanen als socis “que recapacitin” perquè “cal evitar els efectes indesitjats” de la normativa, com va dir el president espanyol, Pedro Sánchez.

Tots dos partits han manifestat que confien assolir un acord de darrera hora perquè són conscients del que suposaria transmetre una imatge de divisió en el govern en una qüestió fonamental i quan falten menys de dos mesos per les eleccions municipals. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, no ha desaprofitat l’oportunitat de sembrar divisió a l’esquerra per donar la imatge d’un govern sense rumb. Per això, garanteix el suport al text presentat pels socialistes per “protegir les dones del govern” i fins i tot s’ha aventurat a reclamar un avançament electoral perquè els comicis espanyols coincideixin amb els municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell