Política

Sisena jornada de protestes massives contra la reforma de les pensions de Macron

Els sindicats han convocat una nova mobilització per dissabte que ve

El carrer no afluixa. Els sindicats francesos han tornat avui a omplir els carrers contra la reforma de les pensions del govern del president francès, Emmanuel Macron, que apuja l’edat de jubilació dels 62 als 64 anys i que s’està tramitant en el Senat. Per sisena vegada des de mitjan gener, els principals sindicats francesos han omplert els carrers de les principals ciutats de l’Estat, en una jornada que han qualificat d’històrica en considerar que havia estat la de més seguiment de totes, tot i que les vagues no han aconseguit aturar el país. Segons la central sindical CGT uns 3,5 milions de persones s’han manifestat a tot l’Estat, una xifra molt allunyada de la donada pel Ministeri de l’Interior, que ha comptabilitzat 1,27 milions de manifestants, informa Le Monde. Totes dues estimacions, segons explica el diari francès, superen les del 31 de gener, que aleshores va marcar el rècord de 2,5 milions de manifestants segons els sindicats, mentre que des de la policia es va parlar 1,27 milions.

La jornada de protestes d’aquest dimarts també ha estat molt seguida a la Catalunya del Nord, on s’ha viscut una jornada històrica. Segons els sindicats, entre 28.000 i 30.000 persones han participat en la manifestació pel centre de Perpinyà, xifres que superen les 20.000 de les multitudinàries manifestacions del 19 i el 31 de gener. La prefectura, però, ha rebaixat la xifra de la mobilització a les 11.000 persones, per darrere de les dues anteriors, que va comptabilitzar en 12.000 i 14.000 assistents, respectivament. La jornada ha començat amb bloquejos als peatges nord i sud de Perpinyà durant dues hores i el trànsit s’ha desviat cap a les sortides de Leucata i el Voló, on es van registrar cues. Hi ha hagut moments de tensió amb alguns motoristes i camioners, segons el diari L’Indépendant, però també hi va haver mostres de suport i ànims.

A la final d’aquesta nova jornada reivindicativa, els sindicats han convocat una nova mobilització per dissabte que ve i han reclamat ser rebuts per Macron amb urgència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona