Política

guerra a ucraïna

La justícia europea anul·la les sancions a la mare del cap del grup Wagner

El TGUE considera que la relació familiar no és suficient per justificar la seva inclusió a la llista negra de Brussel·les

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha anul·lat aquest dimecres les sancions que el bloc comunitari va aplicar a Violetta Prigozhina, mare del grup de mercenaris Wagner, Yevgeni Prigozhin, arran de la invasió russa a Ucraïna. Les mesures van ser adoptades el 23 de febrer de 2022, la vigília que el president rus, Vladímir Putin, llances la invasió sobre Ucraïna.

D’acord amb el comunicat difós pel TGUE aquest matí, les mesures restrictives a Violetta Prigozhina es basen “únicament en el seu vincle familiar i, per tant, no és suficient per justificar la seva inclusió” en la llista negra de persones sancionades per l’agressió russa contra Ucraïna. Segons la sentència del tribunal amb seu a Luxemburg, Brussel·les no ha aconseguit demostrar que Prigozhina era propietària d’empreses vinculades amb el seu fill quan va ser inclosa en la llista de sancions. Violeta Prigozhina sí que va ser titular en el passat d’entitats vinculades al consorci d’empreses Concord, propietat del seu fill, de les quals es va desvincular el 2017. Segons la sentència, que pot ser recorreguda davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE)– “de l’expedient de Prigozhina és després que des del 2017 ja no és propietària de Concord Management and Consulting, tot i que n’havia estat titular de determinades parts”. A més, afegeix la sentència, “el Consell [de la UE] no ha demostrat que fos propietària d’altres empreses vinculades al seu fill” en el moment en el qual es van adoptar les sancions. Per aquesta raó, afegeix el TGUE, el “vincle” entre mare i fill “es basa només en el de parentiu”, per la qual cosa no es pot justificar la inclusió de Violetta Prigozhina en la llista de sancions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona