Política

Ernest Maragall presenta la candidatura de les ‘tres E’

Elisenda Alamany i Ester Capella acompanyaran el cap de lllista d’ERC a Barcelona

Feliç, de bon humor, amb un aire de satisfet. Ernest Maragall ha comparegut avui a la seu d’Esquera Republicana per presentar les dues dones que l’acompanyaran en l’encapçalament de la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona; Elisenda Alamany, repetint de segona, i Ester Capella, al tercer lloc.

“És la candidatura de les tres E”, ha dit Maragall que, de seguida, n’ha afegit una de quarta, “la E d’Esquerra Republicana”, ha puntualitzat. L’alcaldable republicà ha volgut subratllar el paper de les dones en la seva opció i s’ha mostrat convençut de trencar la tendència de les enquestes, que no els són favorables, en una “campanya que serà més determinant que mai”.

Maragall s’ha mostrat convençut que ha format un “equip de màxima ambició” coherent amb “la transformació feminista” i amb una ciutat com Barcelona que “és una ciutat dona”. En relació a l’episodi dels cartells que recorden la malaltia del seu germà, Maragall ha dit que espera que la denúncia presentada serveixi per esbrinar qui va decidir i pagar els cartells, “aquest són els que fan l’ofensa”, ha dit.

La candidatura d’ERC suma dos perfils diferents. El d’Elisenda Alamany és la d’una política de caràcter més social, més de carrer, vinculada, també, a un electorat més jove. Ester Capella, de major recorregut polític, aporta l’experiència de la gestió i un accent decididament independentista. Avui, Capella, ha parlat de “la repressió que encara existeix” i ha apostat per una Barcelona que “sigui capital de la República, capital d’Estat”.

Per la seva part, Alamany ha volgut deixar clar que l’aposta d’ERC vol col·lar-se en una campanya polaritzada per Colau i Trias. De la primera ha dit que és una opció que vol tancar Barcelona i de la segona que “vol vendre’s” la ciutat. Maragall ha reblat l’argument assegurant que “el plebiscit no és Colau o Trias, la paraula és Barcelona.

La incorporació de Capella a la candidatura obligarà al govern a designar un relleu al front de la Delegació de la Generalitat a Madrid. Es dóna la circumstància que a la candidatura socialista també hi ha una ex delegada de govern, en aquest cap de l’Espanyol a Catalunya, Eugènia Gay, també advocada de professió com és Capella.

En la seva condició de representant de l’Estat espanyol a Catalunya, Gay no ha dubtat en defensar els postulats unionistes, tot el contrari del que ha fet Ester Capella. El duel està servit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona