Política

El govern acusa l’Estat de “fer trampes” amb la B-40 quan proposa que es financi amb la disposició addicional tercera

La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, assegura que l’obra no es pot pagar amb els diners que l’Estat deu a Catalunya

La portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha acusat el govern espanyol de fer “trampes” quan proposa que la B-40 es financi amb la disposició addicional tercera de l’Estatut d’Autonomia, la qual preveu que la inversió de l’Estat en matèria d’infraestructures a Catalunya s’equipari al PIB del Principat en relació amb el conjunt de l’Estat i requereix la comissió entre administracions. Plaja veu que és una proposta tramposa perquè “la disposició addicional són diners dels catalans que el govern de Catalunya decidirà a què dedica per pal·liar el dèficit enorme de l’Estat cap a nosaltres”, ha afirmat Plaja, que ha afegit que l’obra l’ha de pagar el govern espanyol, no pas “amb els diners que deuen als catalans”. “És una trampa intentar destinar els diners que ens deuen a aquesta obra, i el govern espanyol ho sap; és difícil que si anem amb aquesta actitud de moment s’arribi a cap acord”, ha avisat.

La portaveu també ha recordat que el pacte de pressupostos entre l’executiu català i el PSC contempla fer el conveni per la Ronda Nord entre Sabadell i Castellar del Vallès, sense ampliar el traçat, com planteja ara el govern espanyol. “La sensació és que volen empantanegar la qüestió per dir que és el govern de la Generalitat qui no compleix els acords”, ha rematat.

L’anàlisi del govern és que els socialistes deixen en una situació complicada la negociació sobre el conveni de la carretera B-40. Els desacords pel finançament de les obres i el traçat estan deixant encallat un assumpte que el cap de l’oposició, Salvador Illa, va aconseguir reintroduir en l’agenda política a través d’un pacte paral·lel al dels pressupostos dedicat a les infraestructures. El recel dels republicans a aquestes obres i, sobretot, el desacord amb el traçat que suposaria el Quart Cinturó o un projecte d’alta envergadura similar, ja no és l’únic impediment. Com es paga és la disputa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona