Política

pròxim orient

Un Trump desafiant proclama que el seu “únic delicte ha estat defensar la nació”

Hores després de comparèixer davant el jutge, l’expresident nord-americà assegura que el seu cas és un “insult” als Estats Units

El republicà posa les bases del que serà el seu discurs de defensa

Si en la seva compareixença davant el jutge Juan Merchan, dimarts al vespre hora catalana, semblava derrotat i va guardar silenci, l’expresident dels Estats Units Donald Trump no va trigar massa estona a recuperar el to. Això sí, va esperar arribar a la seva residència a Mar-a-Lago (Florida) i, és que fora els jutjats de Nova York on va comparèixer davant el jutge perquè li comuniquessin els càrrecs dels quals se l’acusa tampoc hi havia massa seguidors esperant-lo.

Trump va sortir del jutjat acusat de 34 càrrecs en el cas de l’actriu de cinema per adults Stormy Daniels, que ha dut a l’expresident dels EUA a fer història en convertir-se en el primer al qual l’imputen càrrecs penals.

Ja a casa, Trump ha dirigit un desafiant discurs als seus seguidors aquesta matinada, amb el qual ha avançat les bases de quina serà la seva defensa en els tribunals i també davant l’opinió pública. Un discurs amb clau electoral.

Trump ha iniciat la intervenció amb una frase per a la història: “Mai vaig pensar que passaria una cosa així pugues passar a Amèrica”, ha dit l’expresident de 76 anys que aspira a ser elegit candidat republicà a la presidència dels EUA en les eleccions de 2024, en declaracions recollides per l’agència Efe. “L’únic delicte que he comès és defensar la nostra nació d’aquells que volen destruir-la”, ha dit Trump, que ha assegurat que el seu cas és un “insult” als Estats Units, informa l’ACN.

Trump ha repetit la seva teoria infundada que va ser víctima d’un frau en les eleccions de 2020 i ha dibuixat un panorama desolador sota la presidència de Biden, de qui ha dit que ell i la seva administració han fet més “mal” als Estats Units que els cinc pitjors presidents de la història del país.

“Una nació fracassada”, “els Estats Units s’està anant a l’infern”, “tot el món se’n riu de nosaltres” són algunes de les frases que ha utilitzat Trump per descriure la desfeta que li atribueix a Biden, per després dir que si arriba altre cop a la Casa Blanca, tornarà a fer dels Estats Units una “gran potència”.

La intervenció, que ha durat 25 minuts, ha estat interrompuda en diverses ocasions per aplaudiments i ovacions del públic. Ha assegurat que la seva família ha passat “un infern” a causa de la persecució de la qual és víctima. Trump va ser acusat dimarts de 34 càrrecs de falsificació de registres mercantils, dels quals es va declarar no culpable davant el jutge Juan Merchan.

En 245 anys d’història dels Estats Units no hi havia hagut fins ara un expresident que hagués estat acusat penalment. “Aquest cas infundat s’ha creat per interferir en les eleccions de 2024 i hauria de ser desestimat de manera immediata”, ha destacat Trump en la seva declaració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia