Política

El govern espanyol avisa Aragonès que s’oblidi del referèndum

El partit, a través de María Jesús Montero, assegura que mentre Pedro Sánchez sigui president no es votarà per l’autodeterminació

El govern espanyol, a través de la ministra Maria Jesús Montero, ha respòs avui mateix a la proposta de Pere Aragonès de recuperar l’acord de claredat en la taula de partits catalans com a primer pas per a un futur referèndum. “Amb Pedro Sánchez no hi haurà referèndum d’autodeterminació a Catalunya”, ha assenyalat. “El referèndum va contra la constitució i no té sustent; qualsevol qüestió que plantegi Catalunya ha de seguir fidelment els principis constitucionals”, ha recordat la ministra. “Aquest govern, a diferència dels anteriors, –ha afegit–, quan algú incompleix la Constitució el denuncia i el persegueix.”

El PP no creu la versió del govern espanyol i insisteix en aclarir si Sánchez seguirà al costat dels independentistes. “Van dir ho tornarem a fer i volen fer-ho. La gran diferència aquí és que ara ells són socis de Pedro Sánchez i són els que garanteixin que sigui president d’Espanya a canvi de facilitar aquest camí”, ha assenyalat aquest matí la portaveu del partit, Cuca Gamarra.

A més, en declaracions recollides per EFE als periodistes al Congrés, la número dos d’Alberto Núñez Feijóo ha acusat el cap de l’executiu d’haver “afeblit” l’estat de dret en suprimir el delicte de sedició en la reformar del Codi Penal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona