Política

Ciutadans es dissol a Castelldefels: els regidors es passen al PP

El partit taronja queda desert al consistori i els regidors passen a no adscrits, però participaran de la llista dels populars

Ciutadans es dissol a Castelldefels, els seus regidors passen a no adscrits i s’incorporaran com a independents en la llista del PP a les eleccions municipals. La seva retirada fulminant del partit és encara més sorprenent perquè un dels regidors, Guillermo Massana, era el candidat proposat pel partit taronja a l’alcaldia del municipi, però ja aquesta tarda la formació ha anunciat que prescindia d’ell a causa d’una “falta de lleialtat”, que llavors no ha concretat. El pas al PP deixa sense representació a Castelldefels al partit ara liderat per Carlos Carrizosa a Catalunya.

El fitxatge “en bloc” pel PP té l’objectiu fer que l’alcaldable del PP, Manu Reyes, “sigui alcalde per majoria”, com una nota facilitada pels populars. Els regidors han manifestat que “sumant-se al Partit Popular, es podrà aconseguir la majoria i per tant el canvi que Castelldefels necessita”. Han afegit que per evitar el “pacte de perdedors”, cal “aglutinar el vot en Manu Reyes, l’únic partit amb opcions reals d’aconseguir l’alcaldia”, per aconseguir un “govern eficaç que sap gestionar, solucionant els veritables problemes dels veïns”. Per això, han convidat als votants de Ciutadans a concentrar el vot en el PP.

El partit “liberal” ho està passant magre quan queda poc més d’un mes per a les eleccions municipals: ara li ha tocat el torn a la candidatura de Castelldefels. El partit es juga la seva mateixa existència, amb competidors com PP, Vox i Valents, però també se li ha d’afegir la inestabilitat interna. No només la llista dels espanyolistes a Barcelona es va haver de refer de dalt a baix per picabaralles en el grup municipal, també Valents ha captat regidors descontents amb la formació i ara toca refer la candidatura de Castelldefels perquè el que l’havia d’encapçalar, Guillermo Massana, s’ha passat al PP, juntament amb l’altra regidora del partit. Fonts de Ciutadans, han assegurat a l’ACN que no responia les trucades ni missatges, que havia comès una “falta de lleialtat” i que va demostrar la seva “incapacitat de construir un equip solvent” de cara a les eleccions del 28 de maig.

El comitè autonòmic havia acordat prescindir de Massana com a candidat abans que es fes públic la seva incorporació al PP. Massana ha estat regidor de Cs a l’oposició -ara no adscrit- i va encapçalar la candidatura el 2015 i el 2019. Ara la formació preveu presentar aviat el nou candidat i els membres de la llista, amb l’escàs marge de temps que tenen, amb un panorama desert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries