Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Borrell insta els 27 a desencallar les compres conjuntes de munició: “Ens trobem en una situació d’urgència extrema”

L’alt representant de la UE critica “l’estratègia benèvola” de la Xina i el Brasil per a la pau a Ucraïna

L’alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha instat aquest dilluns els 27 a tancar un acord sobre les compres conjuntes de munició, pactades ara fa un mes, però encallades per les diferències entre els estats sobre quin tipus de material s’ha d’adquirir amb aquestes operacions.

El debat es troba ara en si les compres han de ser per a munició produïda completament a la UE o si també s’aplica a components i elements de fora del bloc comunitari. “Continua havent-hi un cert desacord, però estic segur que tothom entendrà que ens trobem en una situació d’urgència extrema”, ha dit Borrell.

D’altra banda, l’alt representant també ha criticat “l’estratègia benèvola” de la Xina i el Brasil per a la pau a Ucraïna.

Després de la reunió dels ministres d’Exteriors europeus, Borrell ha confiat que els titulars dels 27 tanquin finalment un acord “els pròxims dies” sobre el text jurídic per a les compres conjuntes. En tot cas, l’alt representant ha advertit que no estan “esperant acordar l’última coma” del text per iniciar els treballs per aplicar la iniciativa.

Sobre els plans de la Xina i el Brasil per a la pau a Ucraïna, l’alt representant ha insistit que no sentia crides a la pau quan Rússia mobilitzava tropes a la frontera. “Cal una pau justa i fins aleshores continuarem donant suport a la defensa ucraïnesa”, ha insistit. En aquest sentit, ha instat la Xina i el Brasil a anar a Ucraïna a “veure l’agressió”. “Cal ser clar amb el que està passant. Hi ha un agressor i una víctima”, ha remarcat, tot subratllant que “no es pot posar al mateix nivell l’agressor i l’agredit”.

Pel que fa al Sudan, Borrell ha advertit que no es pot permetre que la desestabilització del país, tant pel seu pes demogràfic com a la regió. Ha apuntat que les evacuacions de la delegació comunitària i de ciutadans de la UE està sent un “èxit” amb una trentena d’avions d’evacuació sortint del país en dos dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona