Política

hongria

El papa viatja a Hongria amb l’ull posat en la guerra a Ucraïna i la immigració

A causa dels problemes de mobilitat del pontífex, la visita només durarà dos dies

El papa Francesc ha iniciat aquest divendres una visita de tres dies a Hongria, el seu 41 viatge internacional, en el qual es reunirà de nou amb el primer ministre, Viktor Orbán, i en el qual la guerra a Ucraïna i la crisi migratòria seran alguns dels temes que s’abordaran.

El vol de la companyia Ita Airways en el qual viatja el papa Francesc amb uns 70 periodistes es va enlairar de l’aeroport de Fiumicino, a Roma, a les 8.22 (7.22 GMT) i arribarà a les 10.00 (8.00 GMT) a Budapest, que serà l’única etapa d’aquesta visita a causa dels problemes de mobilitat del pontífex que limiten molt els seus trasllats.

Des de l’aeroport, el pontífex s’ha traslladat al Palau Sándor, residència presidencial, on s’ha reunit amb la presidenta del país, Katalin Novák, abans de fer-ho amb el cap del govern.

Francesc ja es va entrevistar amb Orbán en 2021, quan va acudir a la capital hongaresa només unes hores per a celebrar la missa de clausura del Congrés Eucarístic, i també el va rebre l’abril de 2022 al Vaticà, on li va agrair l’acolliment als refugiats ucraïnesos.

El papa s’adreçarà a les autoritats, la societat civil i el cos diplomàtic en l’antic Monestir de les Carmelites, seu del cap de govern hongarès, i on s’espera que realitzi les seves crides més polítiques.

Més tard mantindrà la trobada amb els bisbes i el clergat local en la cocatedral de Sant Stefano.

La visita continuarà demà, amb una visita al centre per a nens cecs “Beat Laszlo Batthyany-Strattamann” i després es reunirà amb un grup de refugiats, entre ells ucraïnesos que han escapat de la guerra, però també arribats d’Àfrica i Àsia i ajudats per la Càritas local i on farà una crida per a l’acolliment en un país amb una política de puny dur contra la migració.

A la tarda, el papa anirà al Papp László Budapest Sportaréna, l’estadi cobert més gran de Budapest, on celebrarà una trobada amb joves, en tant que conclourà la seva visita el diumenge amb una missa multitudinària i un discurs en la universitat de Biologia.

El Vaticà va informar, poc abans que s’enlairés l’avió amb destinació a Budapest, que aquest matí, abans d’abandonar la seva residència de Santa Marta per a dirigir-se a l’aeroport de Fiumicino, Francesc va rebre a 15 persones sense llar que viuen prop de Sant Pere, acompanyat pel prefecte del Dicasteri per a la Caritat, el cardenal Konrad Krajewski.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona