Política

EUROPA

Gran cop contra la ’Ndraghetta, la màfia calabresa

108 persones han estat detingudes a Itàlia, 24 a Bèlgica, 6 a Alemanya i 23 ordres d’arrest més s’han emès a diversos països europeus, inclòs l’Estat espanyol, en una operació, la més gran i més important a nivell europeu, que ha requerit tres anys d’investigació

Una operació europea en la qual han participat Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Portugal i l’Estat espanyol ha permès fer el que es considera el cop més important contra la ’Ndraghetta, la màfia calabresa —la més poderosa i rica d’Itàlia, que controla la major part del flux de cocaïna a Europa i que es creu que opera en més de 40 països—, i la seva important xarxa de narcotràfic des de Sud-amèrica, així com el tràfic d’armes cap a formacions paramilitars a Colòmbia, segons informa Efe. 108 persones han estat detingudes a Itàlia, 24 a Bèlgica, 6 a Alemanya i 23 ordres d’arrest més s’han emès a diversos països europeus, inclòs l’Estat espanyol, segons ha explicat el representant a Itàlia de l’Eurojust, Filippo Spiezia, que ha definit l’operació, batejada amb el nom d’‘Eureka’ i que ha requerit tres anys d’investigació, com la més gran i més important a nivell europeu.

Per la seva banda, l’Europol ha informat en un comunicat que a l’operació internacional hi han participat forces de l’ordre de Bèlgica, Alemanya, Itàlia, l’Estat francès, Portugal, Eslovènia, l’Estat espanyol, Romania, el Brasil i Panamà, amb més de 2.770 agents implicats.

Els sospitosos estan acusats d’associació mafiosa, tràfic internacional d’estupefaents amb l’agreujant de transnacionalitat i grans quantitats, tràfic d’armes —incloses de guerra—, blanqueig de capitals i hi estan implicades les famílies de la N’draghetta Nirta- Strangio i Morabito.

El fiscal Giovanni Melillo, que dirigeix la direcció Nacional Antimàfia, ha explicat que també s’han pogut desmantellar algunes organitzacions criminals transnacionals especialitzades en l’enviament de diners d’un país a un altre i gestionada per ciutadans xinesos, així com l’enviament de armes de guerra des de països de l’exUnió Soviètica a formacions paramilitars a Colòmbia i al Pakistan.

Durant la investigació també s’ha pogut comptabilitzar el trànsit de fins a 280 quilos d’heroïna i 100 de cocaïna procedents de Sud-amèrica, concretament de Colòmbia, i també connexions amb el càrtel del Golf mexicà. També s’ha pogut documentar un moviment de diners de fins a 22,3 milions d’euros que passava per Panamà, Colòmbia, el Brasil, l’Equador, Bèlgica i els Països Baixos, diners que, en part, es reinvertien en la compra de cotxes i articles de luxe, a més d’utilitzar-se per crear i finançar activitats empresarials a l’Estat francès, Portugal i Alemanya, on també es blanquejaven aprofitant les activitats de rentat de cotxes. A tot Europa han confiscat béns i béns immobles per un valor de 25 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona