Política

El cap del grup Wagner diu que Moscou ha promès enviar més munició per lluitar a Bakhmut

El cap del grup de mercenaris Wagner, Ievgueni Prigojin, ha assegurat aquest diumenge que el ministeri de Defensa rus li ha promès enviar les armes i la munició necessàries per seguir lluitant a la ciutat de Bakhmut, a la regió oriental de Donetsk, després que divendres amenacés en retirar els seus combatents de la ciutat ucraïnesa aquest pròxim dimecres 10 de maig per falta de munició i l’elevada xifra de baixes que pateixen.

“Aquesta nit per primer cop hem rebut una ordre en què es diu que se’ns donaran les armes i la munició necessàries per continuar les accions de combat”, ha anunciat Prigojin en un missatge al seu canal de Telegram . També ha assegurat que des de Moscou ahn assegurat que faran tot el possible per evitar “l’atac de l’enemic” ucraïneès i que el Grup Wagner pot “actuar” a Bakhmut “de la manera que ho consideri convenient”.

El cap de l’exèrcit privat rus va avisar Moscou que es retiraria de Bakhmut en un vídeo, en què se’l veia amb una actitud amenaçadora, situat davant de diversos cossos de mercenaris morts. En el vídeo, Prigojin assegurava que les baixes haurien estat cinc vegades menors si haguessin rebut la munició que fa temps que demanen. “Retiro les unitats del Grup Wagner de Bakhmut perquè amb la manca de municions estan condemnats a una mort sense sentit”.

Prigojin no ha explicat si finalment les seves unitats es mantindran a Bakhmut després de rebre la promesa de Moscou d’enviar munició suficient per continuar lluitant a la ciutat. Sí que ha explicat que Rússia ha assignat al general Sergei Surovinkin, que va dirigir les forces de Rússia a Ucraïna entre l’octubre i el gener, ha estat designat per fer d’enllaç entre l’exèrcit rus i el Grup Wagner, fet que ha celebrat: “És l’única persona amb l’estrella de general de l’Exèrcit que sap lluitar”.

Fa uns nou mesos que el grup de mercenaris Wagner i l’exèrcit rus intenten fer-se amb el control de la ciutat de Bakhmut, situat a la regió oriental de Donetsk, sense èxit i ja sembla que la conquista de la ciutat s’ha convertit en un premi simbòlic que costa aconseguir.

Un cop divendres Prigojin fes públic el vídeo amenaçador, el líder txetxè, Ramzan Kadirov, es va oferir a ocupar les posicions que deixarien els wagneristes si finalment deixen Bakhmut. De fet, el mateix líder del grup de mercenaris va explicar que s’havia posat en contacte amb representants de les fortes especials txetxenes per organitzar el traspàs. També va explicar que havia enviat una carta al ministre de Defensa rus per demanar permís per entregar les seves posicions al líder txetxè. I per la seva banda, Kadirov va anunciar que ja estava mobilitzant les tropes cap a Ucraïna.

Rússia afirma avançar en el control

Precisament aquest diumenge, Rússia ha assegurat que ha conquerit dues illes de cases més a Bakhmut durant les últimes hores, a les part nord-oest i oest de la ciutat ucraïnesa. D’aquesta manera, ja són 29 les illes de cases que el Grup Wagner té sota controlar en les últimes tres setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona