Política

PAKISTAN

Detingut l’exprimer ministre pakistanès Imran Khan

Ha estat arrestat per les forces paramilitars per un cas de presumpta corrupció

L’exprimer ministre del Pakistan i lider de la principal formació opositora Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), Imran Khan, ha estat detingut aquest dimarts per les forces paramilitars per un cas de presumpta corrupció, segons informa l’agència Efe.

La detenció ha tingut lloc a la seu de la cort de la capital del país, Islamabad, quan Khan es dirigia al tribunal per sol·licitar una mesura de llibertat sota fiança per a un dels casos presentats en contra seva després de la seva sortida del govern fa més d’un any. Desenes d’homes uniformats de negre de la unitat de Rangers han acorralat l’exmandatari i el seu equip de seguretat i imatges del moment de l’arrest mostren els guardaespatlles de Khan intentant evitar els atacs dels oficials. Vídeos de l’escena mostren també els oficials intentant entrar per la força a l’edifici del tribunal trencant els vidres de les finestres.

El col·laborador de l’expresident pakistanès i líder del PTI Fawad Chaudhry ha afirmat que “el Tribunal Superior d’Islamabad ha estat ocupat per Rangers, els advocats estan sent torturats, l’automòbil d’Imran Khan ha estat envoltat”. El PTI ha compartit al seu compte de Twitter un vídeo de l’advocat de Khan amb ferides a la cara a l’interior de la cort.

La policia d’Islamabad ha dit que Khan ha estat arrestat per un cas de corrupció relacionat amb un fons per a l’educació, d’uns 177 milions de dòlars, conegut al país com el cas de ‘Qadir Trust’. Khan ha estat implicat en nombrosos caso de corrupció, però ha evadit els judicis al·legant problemes de salut i falta de seguretat després que patís ferides de bala a les dues cames en un intent d’assassinat el novembre passat.

L’exmandatari va ser destituït del càrrec l’abril passat després d’una moció de censura, que Khan va atribuir a un moviment dels EUA per expulsar-lo del poder, tot i que posteriorment va afirmar que va ser l’excap de l’exèrcit del Pakistan, Qamar Bajwa, qui va conspirar amb l’oposició per fer-lo fora del poder.

La UE demana “moderació” al Pakistan després de l’arrest de l’ex primer ministre Khan

La Unió Europea (UE) ha instat aquest dimarts al Pakistan a mostrar “moderació” després de la detenció de l’ex primer ministre del país Imran Khan, i ha assegurat que els desafiaments que afronta només poden abordar-se d’acord amb l’estat de dret.

“En el context de la detenció, el dimarts, de l’ex primer ministre pakistanès Imran Khan, la Unió Europea subratlla que, en temps tan difícils i tibants, es necessiten moderació i sang freda”, ha afirmat en un comunicat un portaveu de l’alt representant de la UE per a Afers exteriors, Josep Borrell.

En aquest context, ha agregat que “els reptes del Pakistan només poden abordar-los i el seu camí només poden determinar-lo els mateixos pakistanesos, mitjançant un diàleg sincer i d’acord amb l’estat de dret”.

El Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), la major força política del Pakistan, ha fet una crida els seus partidaris a fer front a l’arrest del líder de la formació, el carismàtic Imran Khan, detingut avui per forces militars en un violent operatiu a Islamabad.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori per tots els dispositius a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona