Política

Un candidat de la CUP a Barcelona denuncia l’agressió d’un policia que va saltar sobre el seu coll

Aquest mosso va redactar un atestat “inflant” càrrecs contra el cupaire, que s’estava manifestant arran de la sentència del procés, però va acabar absolt i passa a l’atac

Un candidat de la CUP a Barcelona va ser agredit per un policia, que es va presentar com a víctima i el va denunciar a ell. El número 21 de la llista anticapitalista a Barcelona i candidat a conseller a Nou Barris, Ivan Patrici Navarro, es manifestava contra la sentència del procés i li va tocar el rebre: un vídeo evidencia que el mosso es va abraonar contra ell de cop i volta saltant sobre el seu coll i tirant-lo per terra i el va acabar detenint. Aquest mateix policia defensaria en l’atestat que va ser ell l’agredit per part del manifestant. El procediment va passar pel tràngol del judici, que va acabar amb l’absolució del militant independentista.

Però l’Ivan Patrici Navarro ha decidit passar a l’atac: ara és ell, a través d’Alerta Solidària, Solidaritat Perifèrica i la CUP, els que denuncien l’agent dels Mossos pels delictes contra la integritat moral, lesions i denúncia falsa. Això ho aprofiten ara per rebatre el “discurs imposat de la falsa seguretat” de la dreta, segons manifesten fonts de la CUP. Amb la sentència del Jutjat Penal número 13 de Barcelona, del 19 d’octubre passat, que absol l’Ivan i que ja ha esdevingut ferma, han passat a a atacar definitivament.

La detenció “il·legal” es va produir el 16 d’octubre de 2019, pocs dies després de la sentència del procés i en plena efervescència mobilitzadora del Tsunami Democràtic. El militan de la CUP s trobava en una protesta davant d’un acte de Ciutadans que consideraven que “venia al barri a provocar”. Però quan va acabar l’acte denuncien que l’hostilitat va venir dels Mossos d’Esquadra, que van decidir obrir pas als unionistes pel punt on eren els antifeixistes “a cops de porra”. Segons expliquen els cupaires, diversos manifestants “van patir contusions i ferides” i un va anar a urgències. En un vídeo es pot veure el moment de la detenció de l’Ivan, en què un agent salta per l’esquena i el tira a terra amb tot el seu pes.

En aquest sentit, la CUP, Alerta solidària i Solidaritat Perifèrica denuncien la “falta de seguretat” i la “repressió” que pateixen els manifestants antifeixistes i de l’anomenada Esquerra Independentista davant de cossos policials que asseguren que actuen amb “impunitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses