Política

política

L’Audiència Nacional relacionava Tsunami, CDR presos, Torra, Puigdemont i Junqueras

Ho va fer en una comissió rogatòria als Estats Units per investigar suposats comptes de Tsunami a Internet

Les autoritats americanes expressaven molts dubtes sobre la vinculació dels comptes amb el terrorisme

El Jutjat Central núm. 6 de l’Audiència Nacional (AN) va relacionar Tsunami Democràtic, els CDR empresonats i l’aleshores president Torra, l’expresident Puigdemont i l’exvicepresident Junqueras en la comissió rogatòria del 5 de febrer del 2020 en què va demanar la col·laboració judicial del Departament de Justícia dels Estats Units (EUA) en la seva investigació per terrorisme contra Tsunami Democràtic. El magistrat de l’Audiència demanava registrar al subscriptor i el contingut de diversos comptes de l’aplicació Github i a noms del domini GoDaddy relacionats “amb sospitosos desconeguts en una investigació que té per objecte el suport material al terrorisme” segons es desprèn de la resposta donada per la justícia nord-americana a l’espanyola.

Les autoritats dels Estats Units expressen molts dubtes sobre els registres sol·licitats i recorden a l’AN que, per demanar a un òrgan jurisdiccional dels EUA que actuï, cal demostrar “que els comptes objecte de la sol·licitud són rellevants i pertinents per la investigació i indicar amb claredat les fonts d’informació a través de fets i la font de tals fets”. És en aquesta línia que les autoritats americanes expressen dubtes i incomprensions sobre la informació que pretén el jutge espanyol i les relacions amb diversitat de noms i organitzacions. Expressant dubtes que la petició no suposi una contravenció de la Primera Esmena de la Constitució dels EUA, les autoritats nord-americanes demanen proves que aquests comptes “van ser usats per incitar a la comissió d’activitats terroristes”.

És en aquest sentit que les autoritats dels Estats Units reclamen més explicacions i detalls sobre la relació que l’AN fa entre l’ERT –el nom del suposat grup terrorista que integrarien els CDR detinguts i empresonats –“vinculats amb artefactes explosius” i els comentaris publicats als comptes de Tsunami Democràtic i Github. Per exemple, pregunten a l’Audiència espanyola si creu que els CDR empresonats estan coordinant els comunicats de Tsunami des de la presó o, al contrari, si els comentaris publicats per Tsunami i Github són en resposta als empresonaments.

També els demana quan van detenir els CDR, si han estat jutjats i quins càrrecs o condemnes se’ls atribueixen. Hi ha relació entre l’ocupació de les terminals de l’aeroport del Prat i els comptes de Github i GoDaddy?, els pregunten.

Hi ha un moment que l’oficina internacional del departament de Justícia dels EUA demana a l’AN que precisi la relació entre Tsunami i els presidents Torra, Puigdemont i el vicepresident Junqueras a qui atribueix el primer comunicat públic de presentació de Tsunami: “La sol·licitud indica que el missatge del 2 de setembre del 2019 va ser promogut per Junqueras, Puigdemont i Torra. Es tracta d’alguns dels acusats condemnats en relació amb les activitats de membres de l’ERT que s’han esmentat? Quins comptes es van utilitzar per incitar a tal acte?”.

Les autoritats judicials americanes també demanen al jutge espanyol que demostri la relació entre els cotxes i el mobiliari urbà cremat en les protestes contra la sentència de Barcelona amb els comptes de Github i GoDaddy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona