Política

pròxim orient

Soldats israelians maten tres palestins en un camp de refugiats a Cisjordània

Hi ha tres persones més ferides

Tres palestins han mort aquesta passada matinada en una operació de l’exèrcit israelià en el camp de refugiats de Balata, a la ciutat de Nablus (Cisjordània). Es tracta de tres homes d’entre vint i trenta anys, segons ha informat aquest dilluns el Ministeri de Sanitat de Palestina en un comunicat publicat en el seu perfil de la xarxa social Facebook i recollit per l’agència Efe. En la nota, s’indica que hi ha tres persones més ferides, una de les quals en estat crític.

Segons fonts consultades per l’agència de notícies palestina Wafa i recollides per Efe, les Forces de Defensa d’Israel (FDI) han irromput durant la matinada al camp de refugiats de Balata –el més poblat de Cisjordània– amb intensos trets i violents enfrontaments, desplegant franctiradors en alguns habitatges i impedint que les ambulàncies arribessin fins a les víctimes.

El portaveu de la Presidència de l’Autoritat Palestina, Nabil Abu Rudeineh, ha condemnat l’operació de l’exèrcit israelià, afirmant que es tracta d’una “autèntica massacre” i una “continuació de la guerra integral contra el poble palestí”. L’exèrcit israelià no ha proporcionat detalls de l’operació, però ha dit que havia començat amb la persecució d’un vehicle que havia atropellat un soldat al nord de Cisjordània.

A més de la incursió al camp de Balata, aquesta passada matinada les forces israelianes han dut a terme una batuda a la ciutat de Jenin, també a Cisjordània, durant la qual han arrestat sis persones.

Les autoritats palestines han xifrat en 156 el nombre de palestins morts per soldats israelians des de principi d’any, incloses 26 criatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes

Sílvia Paneque
Candidata del PSC per Girona

“Tot té un impacte, fins i tot no fer la transició energètica”

Girona
REGNE UNIT

El llegat de Thatcher continua viu

Londres