Política

El PSC fa una crida a Erra perquè no faci “partidisme” a la presidència

Romero li demana que sigui la presidenta “de tothom” i “ens podem sentir orgullosos”

Vox qualifica el seu discurs de “sectari” i abandona l’hemicicle, mentre Cs el considera “ultra” i augura una legislatura “accidentada”

La portaveu del PSC, Alícia Romero, espera que el discurs pronunciat per la nova presidenta del Parlament, Anna Erra, “no sigui la línia que mantindrà durant la seva presidència” i ha destacat que la “crida al no partidisme” que ha fet “s’ho apliqui i sigui la presidenta de tothom”. Romero ha lamentat que no ha pronunciat un discurs “institucional” sinó “de part”, però malgrat tot l’hi ha estès la mà perquè representi els vuit grups de la cambra.

La portaveu socialista ha recalcat que el Parlament necessita “estabilitat” i “acords” i ha demanat a Erra que “es posi a treballar” per “modernitzar” la institució i perquè recuperi “la normalitat” i “el prestigi que ha perdut en els darrers temps”, a més de celebrar que s’acabi una etapa de deu mesos d’interinatge i agrair la tasca de la mesa, en especial d’Assumpta Escarp i Alba Vergés.

En una piulada la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha lamentat que “avui Catalunya ha perdut l’oportunitat de començar una nova etapa al Parlament amb una presidència progressista”, afegint: “Queda clar: ERC torna a triar una aliança amb Junts”.

Com era previsible més crítics han estat els partits constitucionalistes, començant pels de l’ultradreta de Vox, que ha qualificat el discurs d’Erra de “sectari”i , a més, “fent apologia de la corrupció”, en paraules de Joan Garriga, arguments que ha fet servir per justificar la seva sortida de l’hemicicle. El diputat ha fet un joc de paraules amb el cognom en assegurar que “Anna Erra ve a donar guerra amb una apologia de la corrupció i del colpisme” i advertit que “serem implacables”.

Des de Cs, Carlos Carrizosa, ha assegurat que el nomenament d’Erra “és un pas més en la continua degradació de les institucions catalanes” que al seu seu parer ho certifica “un discurs d’una persona d’ideologia ultra”. Carrizosa ha recordat diversos episodis d’Erra com a alcaldessa de Vic en els que “s’ha distingit per la falta de respecte als drets polítics dels seus conciutadans” i ha augurat que la legislatura serà “accidentada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell