Política

CiU i ERC creuen que el govern espanyol ''no té massa ganes de negociar''

Finançament

CiU i ERC han coincidit aquest dimecres que el govern espanyol ''no té massa ganes de negociar el nou sistema de finançament''. Els dos partits ho han argumentat recordant que no han assistit a la primera cita bilateral entre l'Estat i la Generalitat ni el ministre d'Economia, Pedro Solbes, ni el secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña. De fet, hi ha assistit el nou secretari general de Finançament Territorial, Juan Manuel López Carbajo. La federació nacionalista ha insistit en la necessita d'un front comú entre els partits catalans.

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha declarat que la reunió entre l'Estat i el Govern ''va tard''. ''Es posa en evidència que el govern espanyol no en té masses ganes de negociar el finançament'', ha destacat, al temps que ha afegit que ''no hi ha més opció que fer un front sòlid català''.
Per la seva banda, Anna Simó, d'ERC, ha lamentat ''les poques ganes que posa el govern espanyol'' en la negociació en referència als participants de la cimera. ''S'evidencia la desgana amb la que el govern del PSOE comença la negociació'', ha destacat. ''El govern espanyol s'ha de prendre seriosament aquest tema i ERC demana que es posin les piles'', ha remarcat.

Tant Ciutadans com el PP català han criticat el Govern d'Entesa per negociar només amb CiU el nou sistema de finançament i no dirigir-se a ells. ''Seria diplomàtic convidar a la resta de partits polítics de l'oposició'', ha destacat la portaveu parlamentaria del PP. De fet, Carina Mejías ha assenyalat que no sap a que es deu ''la insistència a buscar pactes amb CiU que no pinta res''. Mentre, el president i diputat de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat que ''el PSC hauria de tenir molt en compte que ha d'escoltar a tots els catalans''.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona