Política

unió europea

Borrell convoca la setmana vinent a Brussel·les una reunió entre Sèrbia i Kosova

L’alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors diu que es torna a la “manera de gestió de crisi”, davant el deteriorament de la situació

L’alt representant de la Unió Europea (UE) per a Afers exteriors, Josep Borrell, ha anunciat aquest dijous que espera reunir la setmana vinent representants de Sèrbia i Kosova a Brussel·les.

La reunió tindrà lloc en un moment de tensió entre Kosova i Sèrbia pel rebuig dels serbokosovars a acceptar alcaldes albanokosovars en els quatre municipis del nord on es concentra la minoria sèrbia de Kosova, majoritària en aquestes regions.

Aquest mateix dimecres, la policia de Sèrbia va informar que havia detingut en territori serbi a tres policies especials de Kosova sota la sospita de planejar un acte terrorista, arrestos que Pristina titlla de “segrestos” en assegurar que els agents van ser capturats en territori kosovar.

“Convocaré a les dues parts, a Sèrbia i Kosova, per a una reunió de gestió de crisi aquí a Brussel·les la setmana vinent”, ha afirmat Borrell a la seva arribada a la reunió de ministres de Defensa de l’OTAN que se celebra a Brussel·les i en la qual participa el cap de la diplomàcia comunitària.

L’exministre espanyol ha dit que donat l’estat de les relacions entre Sèrbia i Kosova, es torna a la “manera de gestió de crisi”, davant el deteriorament de la situació.

Borrell s’ha referit a l’arrest dels tres policies de Kosova a Sèrbia i ha assenyalat que s’està “intentant determinar exactament què ha passat” i que la UE es troba “en contacte estret” amb el comandament de la missió de l’OTAN a Kosova i amb Belgrad i Pristina “per a veure què ha passat realment aquí i que ha portat a aquest arrest”.

“Mentrestant, hem de demanar calma sobre el terreny”, ha comunicat.

En l’actual crisi de les relacions entre Sèrbia i Kosova, els majors disturbis es van produir el 29 de maig passat, quan la policia especial kosovar va recórrer a la força per a dispersar als manifestants serbis que impedien l’accés dels alcaldes a tres ajuntaments, envoltats de soldats de la missió de l’OTAN a Kosova (KFOR).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona