Política

Estats Units

Biden rep Modi amb honors tot i les denúncies per la situació dels drets humans a l’Índia

El president dels EUA, Joe Biden, va desplegar dijous la catifa vermella a la Casa Blanca per rebre el primer ministre de l’Índia, el nacionalista hindú Narendra Modi, un honor reservat als aliats més propers i que només havia retut al president francès, Emmanuel Macron, i al sud-coreà, Yoon Suk Yeol.

Biden va voler amb aquest gest reforçar la relació amb l’Índia com a contrapès a la Xina al tauler de l’Àsia i el Pacífic. I de la trobada en van sortir diversos acords de cooperació tecnològica i militar, com la col·laboració entre les respectives agències espacials o la compra de drons militars nord-americans per part de l’Índia, entre.

Però el festeig a un líder controvertit –el 2005 Modi no va poder entrar als EUA pel seu paper als fets de Gujarat el 2002– li va valer a Biden crítiques fins i tot del seu partit. Alguns legisladors demòcrates, entre els quals Bernie Sanders, Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar i Rashida Tlaib, aquestes dues les dues primeres dones musulmanes elegides representants, van plantar Modi al Congrés en protesta per la situació dels drets humans a l’Índia. Fins i tot l’expresident Barack Obama va suggerir a Biden que a la conversa l’instés a protegir les minories, com la musulmana.

El primer ministre indi va fer l’esforç de respondre per primera vegada a preguntes en una roda de premsa –mai ho havia fet d’ençà que és primer ministre, el 2014–però es va limitar a negar que al seu país es discrimini i a defensar que “la democràcia està a l’ADN” de l’Índia. “Pels valors democràtics de l’Índia, no hi ha absolutament cap espai per a la discriminació, ni per casta, ni per religió, ni per edat i tampoc per cap mena de localització geogràfica”, va assegurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries